Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stiže nam Propeller

Google radi na novoj 'fantastičnoj aplikaciji'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Google sa svojom novom aplikacijom kodnog imena Propeller želi promijeniti način na koji pratimo internetske stranice i društvene medije

Na mreži su se pojavile informacije kako Google priprema novu aplikaciju za praćene sadržaja na internetu koju se opisuje kao konkurenta Flipboardu, a navodno je usmjerena i protiv Facebooka.

Za one koji ne znaju, Flipboard je atraktivna aplikacija namijenjena korisnicima iPada za praćenje društvenih mreža i internetskih stranica. Posebna je po tome što sve objave na Twitteru i Facebooku na ekranu iPada prikazuje u obliku digitalnog časopisa – umjesto linka koji je objavljen na 'Fejsu' i Twitteru, Flipboard prikazuje naslov, nekoliko rečenica i sliku koje povuče iz tog linka.

Naravno, klikom na naslov, otvara se čitava vijest koja je prikazana kao članak u novinama pa se tako putem ove aplikacije običan link prikazuje na atraktivan i zanimljiv način. Ranije su se čak pojavile i glasine da Google namjerava kupiti Flipboard, a nakon što u tome nisu uspjeli, navodno su ekipi iz te kompanije rekli da će napraviti vlastitu verziju te aplikacije – što se sada i ostvaruje.

Čini se da u Flipboardu imaju razloga za strah jer će Googleova aplikacija, kako je na svom Google+ profilu prenio Robert Skoble, a pozivajući se na izvore koji su je već vidjeli – biti 'fantastična'.

Ako je ovo zaista istina, onda bi u budućnosti na našim mobilnim uređajima (Propeller će navodno biti namijenjen korisnicima iPada i tableta koji rade na Androidu) putem Googleove aplikacije mogli pratiti sadržaj s Facebooka, Twitera, ali i brojnih drugih internetskih stranica.

Za pretpostaviti je da će nam Propeller omogućiti praćenje i posebnih kategorija – npr. ljubitelji sporta na ovaj će način moći pratiti informacije s brojnih internetskih stranica posvećenih sportu, a vjerojatno ćemo sami moći odabrati stranice s kojih ćemo pratiti sadržaj.

Zahvaljujući ponajviše društvenim medijima, korisnici zadnjih godina mijenjaju način na koji prate medije i internetske stranice – mnogi čak tvrde da im je Twitter zamijenio RSS čitače, a upravo aplikacije poput Flipboarda i Pulsa – u budućnosti i Googleova Propellera, omogućavaju nam da se lakše snađemo među tako velikom količinom informacija.

S obzirom da je riječ o Googleu kojem budžet nije problem i kako si ova kompanija više ne smije dopustiti lansiranje nekakvih poluproizvoda poput Buzza i Wavea, za očekivati je da će njihova aplikacija zaista biti nešto posebno te se u toj kompaniji nadaju da će djelomično promijeniti način na koji korisnici iPada i Android tableta prate internetski sadržaj i društvene mreže.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene