Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Želja za junk foodom može biti nasljedna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Žene koje u trudnoći često jedu tzv. junk food češće rađaju djecu koja i sama vole takvu hranu, sugeriraju rezultati nove studije.

Istraživanje koje su znanstvenici s Royal Veterinary Collegea proveli na životinjama je pokazalo da prehrana koja se sastoji od keksa, čipsa i slatkiša utječe na kasnije prehrambene preferencije kod potomstva te udvostručuje količinu hrane koja se konzumira u ranoj životnoj dobi.

Pročitajte i ovo Djeca u vrtiću Virusi se brzo šire Kako smanjiti broj bolesne djece? ''Četiri su najvažnije stvari, a ovo treba djecu posebno naučiti" Muškarcu u mozgu pronašli parazita bizaran slučaj Mjesecima patio od migrene, snimke mozga otkrile u čemu je problem: Za sve je kriv jedan obrok

U članku objavljenom u British Journal of Nutrition istraživači navode kako ovakvo "programiranje" ponašanja potomstva iznova ukazuje na važnost uravnotežene prehrane budućih majki.

Dobivene rezultate je moguće objasniti utjecajem kemijskih spojeva povezanih s osjećajem ugode koji se javljaju pri konzumaciji tzv. junk fooda.

Istraživanja provedena na ljudima su već pokazala da režim prehrane u ranom djetinjstvu praktički determinira kasniji rizik za pretilost i bolesti srca.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene