Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Fenomen u Srbiji

Selo u kojem se svi znaju isključivo po nadimcima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U selu Donja Vrbava nitko ne zna imena svojih sumještana, ali zato nadimke svakog od njih znaju svi.

U Srbiji je predstavljena knjiga 'Nadimci u Donjoj Vrbavi kao kulturno i tradicionalno nasljeđe' iz koje doznajemo kako u tom selu nitko nikoga ne zna po pravom imenu nego isključivo po nadimcima koji su najčešće dani po životinjama, piše Blic.

Pročitajte i ovo Tomislav Zigmanov, predsjednik Demokratskoga saveza Hrvata u Vojvodini i hrvatski zastupnik u Skupštini Srbije Vučić objavio Žigmanov ponovno dobio mandat u resoru srbijanske vlade: "Potvrda o mojem predanom radu" Screenshot Velika greška Hoće li se Dankin ubojica izvući? "Bojim se da je ovime slučaj doveden u slijepu ulicu"

Tako se u Donjoj Vrbavi točno zna gdje živi Pevac, Mačak, Kurjak, Prase, Ovan, Zec, Misirka, Zeljov, Cicko, Đavo, Trcak, Badžo, Zubonja ili Turčin, ali nitko ne zna prava imena tih ljudi. Zato velike probleme ima poštar koji pisma i pakete adresirane na neko ime i prezime ne zna kamo uručiti, ali ako je pismu napisan nadimak poštar će znati točno u koju kuću treba stići.

>> Znate li tko su Šiško, Bubi, Šuki, Pipi, Šuja, Kramer...?

Ovaj je neobičan fenomen komentirao profesor povijesti Predrag Toroman. 'Nadimci se generacijski prenose i imamo slučaj da jednoga u istoj obitelji zovu Rus, a drugog Japanac, što potječe od 1905. godine kada su zaratili Rusija i Japan. Rođena braća su se tada posvađala oko toga i dobili nadimke koje i danas imaju njihovi potomci', rekao je profesor.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene