Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kroz oči dizajnera

Kada bi na svijetu živjelo samo 100 ljudi, to bi izgledalo OVAKO!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Grafički dizajner Jack Hagley zanimljivom je infografikom prikazao svijet kroz 100 ljudi.

Na planetu Zemlji trenutno živi oko sedam milijarda ljudi. Sedam je to milijardi različitih životnih priča koje je grafički dizajner Jack Hagley pokušao svesti na zanimljivu infografiku.

Pročitajte i ovo Karta najintenzivnijih sukoba PORAŽAVAJUĆI PODACI Ukrajina nije jedina: Pogledajte koji oružani sukobi u svijetu traju već godinama Skandal oko euro kovanice - 5 do 14. ožujka Nakon fijaska s kovanicom eura HNB raspisao novi natječaj. Poznati uvjeti, kao i tko će sve biti u žiriju

Zamislio je da nas, umjesto sedam milijarda, ima tek 100, a zatim je niz općenitih statističkih podataka, koji se odnose na ukupnu populaciju od 7 milijardi, uz pomoć dvojice fakultetskih profesora prikazao kroz tih zamišljenih 100 ljudi.

Najviše kršćana, žena i muškaraca po 50...

Tako, primjerice, ispada da bi na Zemlji bilo 50 žena i 50 muškaraca. U Europi bi živjelo 11, u Južnoj i Sjevernoj Americi 14, Africi 15, a u Aziji 60 ljudi. Prema religijskoj raspodjeli najviše bi bilo kršćana - 33, a slijede muslimani (22), hindusi (14) te budisti (7). Ostalim bi religijama pripadalo 12, dok nijednoj religiji ne bi pripadalo također 12 ljudi.

Ostatak podataka može se iščitati iz same priložene infografike.

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene