Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bar jednom ste pitali

VIDEO Fizičar dao odgovor na vječno pitanje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jeste li se ikada zapitali žašto postoji nešto umjesto ničega? Odgovor na to pitanje nije lako dati, no jedan američki fizičar ponudio je vrlo zanimljiv odgovor.

YouTube kanal Scientific American Space Lab daje mogućnost posjetiteljima da u komentarima videa postave pitanje na koje onda stručnjaci daju odgovor. Pitanje s najviše lajkova, dobit će i odgovor.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Fizičar Davor Horvatić Kakve veze imaju potpisi kozmičkih monstruma i Mišo Kovač? Otkrijte... Slika nije dostupna Nije više znanstvena fantastika Dokazano je da vrijeme može teći unatrag!

Jedno takvo pitanje bilo je i i "Zašto postoji nešto umjesto ničega?", a na to pitanje odgovorio je teorijski fizičar Lawrence Krauss sa Sveučilišta Arizona.

VIDEO Poznati fizičar šokirao meteorologe!

Otkrit ćemo vam odgovor i on glasi: "Zato što je ništavilo nestabilno". Kratko objašnjenje Kraussa je da ta nestabilnost ništavila znači da se u njemu, u vrlo kratkim i gotovo nemjerljivim vremenskim razmacima, uvijek stvaraju čestice koje jednako toliko dugo i traju u našem svemiru.

No, ako se dovoljno dugo čeka, stvorit će se i stabilnije čestice pa čak i čitavi svjetovi, kaže Krauss. Pogledajte video i poslušajte odogovor i objašnjenje.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene