Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prekrasna vizualizacija

VIDEO Čime se u Googleu bave u slobodno vrijeme...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Evo jednog predivnog načina kako da se natjerate na pomisao koliko smo svi mi beznačajni ili apsolutno jedinstveni u ogromnom prostranstvu svemira.

Nekolicina djelatnika Googlea koji obožavaju svemir, okupili su se kako bi napravili interaktivnu kartu 100.000 zvijezda, odnosno virtualnu turneju kroz toliki broj zvijezda.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Međuzvjezdani prostor Oko Voyagera 1 se 'promijenila okolina': Samo što ne uđe u nepoznato... Slika nije dostupna Emisije stakleničkih plinova VIDEO Ovo nije razlog za optimizam

>> Astronomi otkrili: Svemiru ponestaje zvijezda!

Kroz njihovu interaktivnu kartu možete zoomirati, možete okretati kartu i slušati glazbu kompozitora Sama Hulicka, prenosi popsci.com.

Neke od najbližih zvijezda Suncu su označene posebno pa možete kliknuti na njih i doznati više o njima. Kako se krećete kroz kartu, nude vam se i neke činjenice o predjelima svemira kroz koji 'putujete'. Primjerice, navedena je udaljenost letjelice Voyager 1 od Zemlje, koja se nalazi na 17 svjetlosnih sati od nas.

Na kraju, Google se ogradio od kritika znanstvenika sljedećim upozorenjem: Znanstvena preciznost se ne garantira. Molimo da ne koristite ovu vizualizaciju za međuzvjezdana putovanja.

Vizualizaciju možete pogledati OVDJE.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene