Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Emisije stakleničkih plinova

VIDEO Ovo nije razlog za optimizam

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nova 3D vizualizacija prikazuje najveće svjetske zagađivače na vrlo zoran način.

Dizajner interaktivnih aplikacija, Robbie Tilton, napravio je interaktivnu animaciju Zemlje, koja izgleda kao svijet poslije apokalipse, s pogledom iz satelita.

Pročitajte i ovo Europa 2040. - 5 Europa 2040 Uskoro će nam život biti znatno drugačiji: Neće biti skijanja, putovanja zrakoplovom bit će skuplja i to nisu jedine promjene Ilustracija Izglasali Parižani Vlasnici ovakvih automobila plaćat će triput veće cijene parkiranja: Još neki gradovi imaju sličan plan

>> FOTO Podsjetnik koliko je Zemlja lijepa i jedinstvena

Crni gusti dim, koji se može vidjeti kako suklja iz pojedinih dijelova svijeta, zapravo je smog i štetna emisija ugljičnih plinova. Što je veća emisija stakleničkih plinova, to je gušći i tamniji dim.

Tilton je napravio animaciju za period od 2006. do 2010. a razlika koju možete primijetiti je zastrašujuća, prenosi popsci.com. Da ipak ne bi izostao i grafički prikaz emisije stakleničkih plinova u navedenom periodu, klikom na opciju grafičkog prikaza, možete vidjeti isti.

Kina je daleko najveći zagađivač, dok ju slijede Sjedinjene američke države, Indija, Rusija te Japan. Vizualizaciju pogledajte OVDJE.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene