Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stiže 16. listopada

Padfone 2 - idealna kombinacija telefona i tableta?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Asus će za desetak dana predstaviti novi model Padfonea, hibridnog modela koji se može koristiti kao pametni telefon i kao tablet

Iz Asusa su najavili da će sredinom listopada predstaviti novi model svog Padfonea - hibrida između pametnog telefona i tableta (telefon se ubaci u tablet i koristi se njegova procesorska snaga i memorija) koji se, kada se s njim poveže i vanjska tipkovnica, može koristiti i kao klasično prijenosno računalo.

Prvi model Padfonea Asus je predstavio još prošle godine, no s obzirom da se u prodaji pojavio nakon više od godine dana, njegov je izlazak prošao manje-više nezapaženo te u ovoj kompaniji vjeruju da će s novim modelom popraviti dojam i osvojiti one korisnike koji namjeravaju kupiti novi telefon i tablet.

Jedina trenutno poznata informacija vezana uz novi Padfone jest da će ga Asus predstaviti 16. listopada, a glasine kažu da bi ovaj smartphone trebao imati napredan hardver u rangu s najjačim trenutno dostupnim modelima - ekran dijagonale 4,7 inča rezolucije 1280x720 piksela, radit će na 1,5GHz četverojezgrenom Qualcommovom procesoru te će imati 2GB RAM-a. Ostale opcije koje možemo očekivati su kamera rezolucije 13MP, 2,140mAH baterija, podrška za NFC i 4G LTE.

Telefon, tablet i prijenosno računalo – sve u jednom!

Opcije tableta također nisu poznate, no vjerojatno će imati ekran dijagonale 10,1 inč kao i njegov prethodnik (možda će imati veću rezoluciju) i dodatnu bateriju, a radit će na posljednjoj verziji Googleova Androida.

S Padfoneom 2 u prodaji bi se trebala naći i dodatna tipkovnica poput one na njihovu tabletu Transformer Prime pa će ga se moći koristiti kao telefon, tablet i prijenosno računalo, a za sve operacije koristit će se samo procesorska snaga i memorija telefona.

S obzirom da će se uskoro na tržištu pojaviti Microsoftov mobilni operativni sustav Windows Phone 8 bit će zanimljivo vidjeti hoće li Asus u budućnosti predstaviti hibridni model pametnog telefona i tableta koji će raditi i na mobilnim Windowsima ili će se ipak orijentirati samo na Android.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene