Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pametni komad nakita

VIDEO Prsten kao nijedan do sada!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stigao je prsten koji je nadmašio sve svoje prethodnike. Pomoću skrivenog mehanizma prepoznaje pokrete vašeg prsta i radi što mu zadate.

Dosad smo vidjeli interaktivno prstenje koje prima upozorenja iz pametnih telefona, pa čak i ono koje će vam uvijek pokazivati točno vrijeme, međutim stigao je prsten koji nadmašuje sve to - djeluje kao kontrolni mehanizam.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Biste li ga imali? DRUGAČIJI NAKIT Osmislili prsten koji nije samo prsten Slika nije dostupna Stopostotni antitalent Zaprosio je djevojku na tako nespretan način da ga je morala odbiti

Iako izgleda kao običan, srebni prsten, unutar njega je elektronika koja omogućuje prstenu da prepozna pomicanje prsta i kontrolira bilo koji od uređaja.

Prsten koji je prošle godine u San Franciscu predstavio predsjednik kompanije Logbar, Takuro Yoshida, sada je dostupan za kupnju.

Što će sve moći oni koji ga nabave? Pisati SMS poruke jednostavnim crtanjem po zraku, pristupati aplikacijama na isti način, (npr. crtanjem note pristupat će glazbenom playeru, a omotnice e-mailu), kontrolirati televizore i svjetla u pametnim kućama, piše Mashable.

FOTO U Vinkovcima pronađen prsten star 1.800 GODINA!

Aplikacija povezana s prstenom omogućava da se uređuju izvorni pokreti, što bi trebalo osobito koristiti osobama s invaliditetom ili slabovidnim korisnicima.

Prsten se aktivira pritiskom na dugme, a njegovi tvorci tvrde da može obaviti do 1000 gesta prije ponovnog punjenja baterije.

Njegov nedostatak je činjenica da nije vodootporan. To će predstavljati problem onima koji ga recimo zaborave skinuti kada idu oprati ruke. Također, baterija u prstenu se ne može zamijeniti. Kada se jednom prestane puniti zabava je gotova i morat ćete po novi pametni komad nakita.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene