Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Željeznička nesreća u SAD-u

VIDEO Krš i lom: Vlak s amonijakom i gnojivom izletio iz tračnica pa se zapalio. Hitno evakuirani deseci građana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlak Union Pacifica iskočio je iz tračnica, zatim se zapalio u gradu Sibley, u američkoj državi Iowi. U vagonima i cisternama prevožene su opasne tvari, zbog čega su evakuirani deseci ljudi.

Vlak tvrtke Union Pacific, natovaren amonijakom i mineralnim gnojivima, iskočio je iz tračnica i zapalio se u nedjelju poslijepodne.

Pročitajte i ovo Ilustracija Očevid u tijeku Željeznička nesreća kod Bjelovara: Vlak naletio na kombi, vozač prevezen u bolnicu Počelo raščišćavanje nakon željezničke nesreće - 5 Teška željeznička nesreća Sanira se pruga kod Rijeke, financijska šteta za mnoge velika: "Gradi se i privremena prometnica do mjesta nesreće"

Dogodilo se to u gradu Sibley, u američkoj državi Iowi. Nema informacija o mogućim ozlijeđenima ili smrtnim slučajevima, piše Reuters.

Iz tračnica je iskočilo čak 47 vagona. U roku od sat vremena od nesreće, lokalne vlasti poslale su građanima u blizini nalog za hitnu evakuaciju.

Lokalni mediji javljaju kako je do iskakanja vlaka iz tračnica došlo zbog urušavanja mosta. Svi plovni putovi na tom području su blokirani.

Evakuirano je područje u radijusu od gotovo 8 kilometara oko mjesta na kojem se dogodila ova željeznička nesreća.

"U vlaku nije bilo ozlijeđenih", priopćeno je iz Union Pacifica. "Otprilike 80 ljudi je evakuirano", izvjestio je Odjel za nacionalnu sigurnost i upravljanje izvanrednim situacijama u Iowi.

"Vlak je u cisternama i vagonima prevozio gnojivo i amonijak", rekao je Ken Huls, šef vatrogasne službe u Sibleyju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene