Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bez kontrole

"Upomoć, oteo me moj automobil!" vikao je muškarac prije nego što se zabio u policijski kombi

Canva/Brian Morrison
Canva/Brian Morrison Foto: Canva/Facebook/Brian Morrison
Muškarca je "oteo" vlastiti električni automobil. Zbog greške na sustavu, muškarac je izgubio kontrolu i nije mogao zaustaviti svoj automobil. Na kraju se zabio u policijski kombi.

Brian Morrison, 53-godišnjak iz Glasgowa, vraćao se kući s posla kada je njegov potpuno novi automobil MG ZS EV "zaglavio" pri brzini od 50 km/h. Automobil je imao "katastrofalan kvar", zbog kojeg vozač uopće nije mogao upravljati vozilom. Srećom, rekao je za BBC, incident se dogodio poslije 22 sata u nedjelju navečer, kada na cestama nije bilo prometno.

Pročitajte i ovo Ilustracija prosjek u EU Tko najviše radi u Europskoj uniji, a tko ima najviše slobodnog vremena? Evo gdje su Hrvati

"Shvatio sam da nešto nije u redu kada sam došao do kružnog toka i krenuo usporiti, a automobil to nije učinio. Možda 50 km/h ne zvuči jako brzo, ali kada nemate kontrolu nad brzinom i potpuno ste zaglavljeni unutra, to je zastrašujuće", ispričao je Brian.

Prvo je nazvao svoju suprugu, a ona mu je rekla da nazove policiju.

"Automobil je sam vozio, ništa nisam mogao učiniti. Kada sam nazvao policiju, poslali su pomoć, ali nisu imali pojma što učiniti", objasnio je muškarac.

Pročitajte i ovo Vjetar na moru vrijeme uoči vikenda Upaljeni meteoalarmi za dio zemlje, DHMZ upozorava: "Očekujte olujne brzine vjetra"

Ubrzo su stigla tri policijska vozila koja su se vozila ispred njegova automobila.

"Policija me u vožnji pitala jesam li dobro, a ja sam vikao 'ne, nisam, ne mogu stati'. Policija me zamolila da im bacim svoj ključ kroz prozor, a onda sam pokušao na silu ugasiti motor. Nažalost, ništa nije moglo zaustaviti automobil", prepričao je Brian.

Pročitajte i ovo Ilustracija Pošast se širi Znanstvenik WHO-a: "Velika prijetnja stiže jugu Europe"

Policija je bila prisiljena zaustaviti odbjegli automobil dopuštajući mu da se polako zabije u njihov policijski kombi.

"Automobil se kretao prilično sporo i policajci su ga kontrolirano zaustavili uz pomoć policijskog vozila. Niti na jednom vozilu nije bilo veće štete", rekao je glasnogovornik škotske policije.

Osiguravajuća kuća navela je da istražuje incident, kojeg su "shvatili vrlo ozbiljno".

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene