Obavijesti Video Pretražite Navigacija
vrijeme uoči vikenda

Upaljeni meteoalarmi za dio zemlje, DHMZ upozorava: "Očekujte olujne brzine vjetra"

Vjetar na moru
Vjetar na moru Damir Skomrlj/Cropix
Aktualno Galerija Meteoalarm petak Meteoalarm petak Foto: DHMZ/Screenshot Meteoalarm subota Meteoalarm subota Foto: DHMZ/Screenshot Vrijeme petak Vrijeme petak Foto: DHMZ/Screenshot Vrijeme subota Vrijeme subota Foto: DHMZ/Screenshot +0 Vjetar na moru Galerija 1/5 >>
Državni hidrometeorološki zavod upalio je meteoalarme za dijelove Istre, Kvarnera i Dalmacije u petak.

DHMZ je objavio da nas očekuje djelomice sunčan petak. Vjetar većinom slab, na Jadranu ujutro slaba i umjerena bura, od sredine dana sjeverozapadnjak, uz obalu i jugozapadnjak. Najviša temperatura uglavnom između 21 i 26 °C.

Vjetar na moru Vrijeme petak (Foto: DHMZ/Screenshot)

Upaljena su i žuta upozorenja zbog vjetra u regijama: zapadna obala Istre, Kvarner i Kvarnerić, sjeverna i srednja Dalmacija. Narančasto upozorenje upaljeno je za Velebitski kanal.

Vjetar na moru Meteoalarm petak (Foto: DHMZ/Screenshot)

"Pojačana do jaka, mjestimice moguća i vrlo jaka bura, osobito na širem Senjskom području. Navečer ponovno pojačana bura. Najjači udari vjetra 35-55 čvorova (65-100 km/h).

Očekujte i budite pripravni za olujne brzine vjetra u kombinaciji s lokalno visokim valovima koji su se već generirali ili će se tek generirati", objavio je DHMZ.

Vrijeme u subotu

U subotu pretežno sunčano, povremeno s umjerenom i povećanom naoblakom. Ujutro u unutrašnjosti mjestimice kratkotrajna magla.

Vjetar na kopnu slab, na Jadranu mjestimice umjeren sjeverozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 7 do 12, na Jadranu između 17 i 21, a najviša dnevna uglavnom od 21 do 26 °C.

Vjetar na moru Vrijeme subota (Foto: DHMZ/Screenshot)

Državni hidrometeorološki zavod nije upalio nikakva upozorenja za subotu.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene