Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi ministar

Bez objašnjenja: Ukrajina smijenila šestero pomoćnika ministra obrane

Rustem Umerov
Rustem Umerov Foto: Afp
Vlada u Kijevu nije objasnila zašto je smijenila šestero pomoćnika ministra obrane nakon što je prije manje od dva tjedna imenovan novi ministar.

Ukrajinska vlada odlučila je u ponedjeljak smijeniti šestero pomoćnika ministra obrane nakon što je ovaj mjesec imenovala novog ministra obrane. Vlada u Kijevu nije objasnila zašto je to učinila.

Među smijenjenima s dužnosti je i Hana Maljar, koja je često brifirala medije o tijeku rata s Rusijom.

Pročitajte i ovo Sarajevo Tower Na zadatku? Plaćeni ubojice iz Srbije unajmili više stanova na vrhu luksuznog nebodera: Kada su otkriveni, nastalo je opsadno stanje

Prije manje od dva tjedna Rustem Umerov imenovan je novim ministrom obrane umjesto Oleksija Reznikova.

"Ponovno pokretanje sustava. Počeli smo. Nastavljamo. Ministarstvo nastavlja s radom kao i obično", objavio je Umerov na Facebooku.

Rustem Umerov Rustem Umerov (Foto: Afp)

Umerov, koji je dosad vodio Fond za državnu imovinu zadužen za privatizacije, a čija će glavna zadaća biti nabava oružja za ukrajinsku vojsku, ugledni je član zajednice krimskih Tatara.

Pročitajte i ovo Juliette de Causans Pljušte žestoke reakcije FOTO Ni majka je ne bi prepoznala! Pogledajte kako je političarka retuširala svoje fotografije za predizborne plakate

Prakticirajući je musliman, na glasu da je dobar pregovarač, diskretan i pragmatičan.

Umerov dolazi na mjesto Oleksija Reznikova (57), koji je postao jedan od simbola otpora Rusima, a koji odlazi s dužnosti nakon nekoliko korupcijskih skandala u ministarstvu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Oboren i priveden Makedonac (47) provalio u poslovni prostor: Napao policajca sjekirom pa pokušao pobjeći

Nakon što ga je parlament odobrio, Umerov je obećao da će učiniti sve kako bi oslobodio "svaki pedalj" Ukrajine pod ruskom okupacijom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene