Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Egipatski 'kralj nekretnina' za ubojstvo ljubavnice platio 2 milijuna eura?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kralj nekretnina i zastupnik u egipatskom parlamnetu uhićen je pod sumnjom da je naručio ubojstvo libanonske pjevačice, objavio je američki Los Angeles Times napominjući da je događaj fascinirao arapske medije i javnost.

Hisham Talaat Mustafa, član Nacionalne demokratske stranke Hosnija Mubaraka, optužen je da je naredio ubojstvo bivše ljubavnice Suzanne Tamim, objavio je ured egipatskog državnog odvjetnika.

Pročitajte i ovo Ilustracija (Foto: Guliver/Thinkstock) Predan u zatvor Uhićen u Zagrebu: Zbog teškog ubojstva osuđen na 17 godina zatvora, pobjegao u Hrvatsku i pakirao drogu Policija, ilustracija - 5 Pronađen na parkiralištu Uhićen Slovenac (22): Zaustavila ga prometna policija, a on izbacio vrećicu i paket kroz prozor te se dao u bijeg

Pjevačica je pronađena u svome stanu u Dubaiju u srpnju prerezana grkljana i s brojnim ozljedama po tijelu.

Istraga je pokazala da je umorstvo počinio bivši egipatski policajac, Mohsen Sukkari, zaposlen kao čuvar u ljetovalištu Sharm el-Sheikh u hotelskom kompleksu što ga je izgradila tvrtka Talaata Mustafe.

Sukkari je policiji povjerio da je za odlazak u Ujedinjene Arapske Emirate gdje je ubio Tamim dobio 2 milijuna eura.

Mustafa i Sukkari bit će saslušani u Kairu, a još se ne zna hoće li biti i izručeni i UAE kako bi im se ondje dodatno sudilo.

Uhićenje tako visokopozicioniranog političara neobičajeno je u Egiptu, gdje je vlada prije dva tjedna zabranila državnim medijima da izvještavaju o umorstvu.

Mustafa vodi jednu od najvećih tvrtki, Talaat Mustafa Group, član je gornjeg doma parlamenta i povezan s obitelji Mubarak.

Nesretna 30-godišnja diva imala je mnogo osobnih problema, među kojima i pravnu bitku nakon rastave s drugim suprugom, glazbenim producentom. Zadnji CD izdala je 2002., a 2006. posebnu je pjesmu posvetila ubijenom libanonskom premijeru Rafiku Haririju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene