Obavijesti Video Pretražite Navigacija
posada spašena

VIDEO Poznat razlog potonuća tankera s 1000 tona goriva, vlasti na nogama zbog straha od velikog ekološkog zagađenja

U petak je u tuniškim vodama zbog lošeg vremena potonuo tanker s tisuću tona goriva. Svi članovi posade su spašeni, a strahuje se od ekološkog zagađenja.

Tuniške vlasti pojačale su u subotu napore da izbjegnu ekološku katastrofu nakon što je u petak kod obale Gabesa potonuo trgovački brod s tisuću tona goriva, izjavila su za Reuters dva sigurnosna izvora.

Tuniska mornarica spasila je svih sedam članova posade s broda koji je išao iz Ekvatorijalne Gvineje prema Malti i poslala poziv u pomoć sedam milja daleko od južnog grada Gabesa, dodali su izvori.

Uzrok incidenta bilo je loše vrijeme, priopćilo je ministarstvo okoliša i dodalo da je voda ušla u brod i dosegla visinu od dva metra.

Vlasti rade na izbjegavanju ekološke katastrofe i smanjenju bilo kakvog utjecaja, navodi ministarstvo u priopćenju.

Rečeno je da će biti postavljene barijere kako bi se ograničilo širenje goriva i ogradili brod, prije nego što se usisava izlijevanje.

Pročitajte i ovo Bospor (Foto: Guliver/Thinkstock) problem u turskoj Zbog kvara na tankeru blokiran jedan od najvećih plovnih puteva na svijetu

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna KOD TUNISA Prijeti li nam ekološka katastrofa? Potonuo brod koji je prevozio 750 tona dizela, posada evakuirana

Tuniski ministri okoliša i prometa posjetili su u subotu luku Gabes kako bi razgovarali s ekipama koje rade na ublažavanju krize.

Obala Gabesa godinama je pretrpjela veliko zagađenje, a ekološke organizacije kažu da industrijska postrojenja na tom području bacaju otpad izravno u more.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene