Obavijesti Video Pretražite Navigacija
napadi u Nottinghamu

Studenti brutalno ubijeni na ulici, svjedoci u šoku: "Djevojka je vrištala 'Upomoć!' Mladić je bio prekriven ubodima"

Grace Kumar i Barnaby Webber
Grace Kumar i Barnaby Webber Foto: Facebook/Screenshot
Nottingham je i dalje u šoku i tuzi zbog napada u kojima je nasmrt izbodeno dvoje 19-godišnjaka, a ubijen je i jedan 54-godišnji muškarac. Koji su motivi sumanutog pohoda napadača, i dalje se ne zna. Svjedoci kažu da su čuli svađu na ulici.

Stanovnici Nottinghama potreseni su nizom napada u kojima je u utorak ubijeno dvoje studenata 19-godišnjaka te 54-godišnji školski domar. Oni su nasmrt izbodeni na ulici. Još troje ljudi napadač je udario kombijem, a policija vjeruje da ga je uzeo od domara kojeg je izbo nožem dok je išao na posao.

Policija je osumnjičenika uspjela svladati elektrošokerom i uhititi. Radi se o 31-godišnjem migrantu podrijetlom iz zapadne Afrike.

Međutim, motivi napada i dalje se utvrđuju. Policija kaže kako su još uvijek u ranoj fazi istrage, a iako je protuteroristička policija uključena u nju, nije potvrđena povezanost s ekstremizmom.

Novinar BBC-ja Daniel Sandford rekao je da osumnjičenik ima problema s mentalnim zdravljem.

Daily Mail piše kako se doznaje da je osumnjičenik manji diler droge koji je bio poznat policiji, ali nije imao kriminalni dosje. Vjeruje se da živi u Ujedinjenom Kraljevstvu duže od desetljeća, a susjedi ga opisuju kao vrlo tihog tipa. Također, postoje nepotvrđena izvješća da je osumnjičenik nedavno prešao na islam i počeo posjećivati islamski centar u blizini mjesta događaja.

Nottingham je velik dio dana bio u blokadi. Policija nije službeno identificirala žrtve, ali su ih imenovali prijatelji i obitelj.

Student Barnaby Webber (19) bio je amaterski igrač kriketa, a suigrači su ga opisali kao dragog prijatelja kojeg će se zauvijek sjećati. Njegova je obitelj objavila kako su potpuno shrvani zbog besmislenog ubojstva njihova sina.

"Bio je prekrasan, briljantan, bistar mladić, koji se trebao radovati životu pred njim. Kao roditelji smo nevjerojatno ponosni na sve što je u životu napravio“, objavili su u izjavi.

Grace Kumar
(19), koja je također poznata kao Grace O'Malley-Kumar, druga je žrtva mahnitog napada, talentirana hokejašica.

Oboje su se vraćali kući iz izlaska kada su naletjeli na napadača. Svjedoci su opisali kako su čuli svađu.

"Bio sam prvi tamo i vidio sam da muškarac ne reagira. Bio je licem prema gore u bijeloj majici kratkih rukava i trapericama. Mogli ste vidjeti da je bio prekriven ubodnim ranama od vrata do nožnih prstiju“, rekao je jedan od svjedoka koji je vidio ubijenog studenta.

Studentica koja se vraćala Uberom rekla je da je taksi morao skrenuti zbog tijela na cesti.

Smrtonosna epizoda na ulicama Nottinghama trajala je nešto manje od dva sata.
Policija je pozvana na Ilkeston Road oko 4 sata ujutro po lokalnom vremenu i ondje je pronašla dvoje smrtno ranjenih studenata.

Nešto poslije 5 sati na ulici je pronađeno tijelo ubijenog školskog domara Iana Coatesa oko tri kilometra od mjesta prvih dvaju ubojstava. Oko 5:30 kombi je udario u tri osobe koje su čekale na autobusnoj stanici u centru grada. Jedna od osoba i dalje se bori za život, dok su dvije lakše ozlijeđene.

Jedan očevidac rekao je za BBC da je vidio mladića i djevojku kako su izbodeni nožem u Ilkeston Roadu, blizu križanja s Bright Streetom.

Rekao je da je čuo "užasne krike od kojih se ledi krv" i da je vidio muškarca odjevenog u crno, s kapuljačom i ruksakom, kako se "bori s nekim ljudima".

"Djevojka je vrištala 'Upomoć!'. Samo bih volio da sam viknuo nešto kroz prozor da iznerviram napadača", ispričao je očevidac.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene