Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Spriječimo novu tragediju"

Brodolomac preživio zahvaljujući jednoj namirnici: Proizvođač ga sada pokušava pronaći da mu pokloni novi brod

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Muškarac koji je u siječnju proveo tjedne izgubljen na moru, preživljavajući uglavnom zahvaljujući kečapu, mogao bi dobiti novi brod ako proizvođač kečapa Heinz uđe u trag Elvisu Francoisu, prenose američki mediji.

Tvrtka je još 14. veljače objavila poziv na društvenim mrežama u nadi da će ući u trag mornaru s Dominike Elvisu Francoisu.

Prema Heinzovim objavama, obratili su se i vladi te srednjoameričke otočne države odakle je Francois, kao i kolumbijskoj mornarici, koja ga je spasila sjeverozapadno od kolumbijskog Puerto Bolívara.

Ali dosad nijedan od pokušaja da se pronađe Francois nije uspio, navodi tvrtka Heinz.

Pročitajte i ovo Ivan Čačić, meteorolog Dnevnika Nove TV Mala škola prognoze Meteorolozi razriješili staro pitanje: Jeste li znali da se Mljet spominje i u Bibliji?

Stoga je prodavač kečapa zamolio "širu javnost da pokuša pomoći u potrazi".

"Tražimo sve vjerodostojne podatke za kontakt s Elvisom kako bismo mogli pomoći u financiranju novog broda opremljenog navigacijskom tehnologijom kako bismo izbjegli još jednu katastrofu u budućnosti", dodala je tvrtka.

Francois (47) popravljao je brod u blizini nizozemskog dijela otoka Saint Martin u prosincu kada je njegov brod povuklo more.

Pročitajte i ovo Brodolomci na otoku Mauna STRANI DRŽAVLJANI Dramatična akcija spašavanja brodolomaca: Olujno nevrijeme otpuhalo im gumenjak pa su iskočili i doplivali do otoka Mauna

Rekao je kolumbijskim vlastima da mu je nedostajalo navigacijsko znanje da se vrati na obalu i da je proveo 24 dana na moru.

Preživio je uz bocu kečapa, češnjak u prahu i kocke za juhu Maggi, koje je miješao s vodom.

Spašen je nakon što je zrakoplov uočio njegov brod s natpisom "upomoć", prema kolumbijskim vlastima.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene