Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Aparati ga održavali na životu

'Steroidi su nam ubili sina!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Matthew se nadao kako će mu androgeni steroidi povećati mišićnu masu te da će izgledati onako kako je oduvijek želio. Uzimanje droge završilo je tragično.

Johnny Spelman, 17-godišnji sin ministrice Caroline Spelman, bio je profesionalni body bilder, a prošle je godine uhvaćen da koristi steroide te je diskvalificiran s natjecanja i izbačen iz škole i ragbi kluba za koji je igrao.

Pročitajte i ovo Ilustracija Crna kronika Pritvoren zbog pokušaja ubojstva i zlouporabe droga kraj Poreča Ilustracija drugi slučaj ovaj tjedan Smaknuli prvu ženu nakon gotovo 20 godina: 45-godišnjakinja pogubljena zbog jednog od najstrožih zakona na svijetu

Roditelji često nisu svjesni koliko steroidi mogu biti opasni za njihovu djecu. Dugoročno uzimanje steroida može uzrokovati agresivno ponašanje, promjene raspoloženja, rak jetre i bubrega, moždani i srčani udar te naposlijetku smrt.

>> Pogledajte što vam mogu učiniti steroidi

Tina Dear sada zna koliko droge mogu biti razarajuće. Njezin sin Matthew imao je samo 17 godina, kao i Jonny Spelman, kada je počeo uzimati steroide u namjeri da poveća obujam svojih mišića. Nažalost, preminuo je nakon nekoliko tjedana.

Njegova majka vjeruje kako mu je droga, koju je nabavio ilegalno, uzrokovala oticanje mozga, od čega je na kraju umro. Sada shvaćam koliko je važno da se javnosti obznani da je ova droga iznimno opasna. '

>> Otkrila razlog svog natečenog i nepomičnog lica

Mladi steroide uopće ne doživljavaju kao vrstu droge, nego misle kako je to samo dodatak prehrani koji će im pomoći u realizaciji boljeg izgleda i ne znaju koliko je opasna'. rekla je ožalošćena Tina. 'Važno je podići svijest i pokazati mladima da mogu postići izgled kakav žele i na zdrav i prirodan način, bez korištenja steroida.

Tina je s mužem Chrisom prije godinu dana osnovala Zakladu 'Matthew Dear' koja nudi pomoć onima koji imaju problema s uzimanjem steroida. Kažu kako ih je, od kad su osnovali Zakladu, kontaktiralo više od 100 osoba koje su zabrinute zbog učinka steroida.

>> Kakvi mišići! Ovako nabildan nikada nije bio!

'Javljaju nam se mladi koji su sami ovisni o steroidima, njihovi prijatelji i roditelji. Najmlađi koji nam se javio ima samo 16 godina, ali čitala sam i o dječaku koji je s 11 godina počeo uzimati steroide kako bi se obranio od nasilnika koji su ga zlostavljali u školi. To je prestrašno', izjavila je Tina. Nažalost, ona nije znala da njezin sin uzima steroide te nije mogla učiniti ništa kako bi spriječila njegovu smrt.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene