Obavijesti Video Pretražite Navigacija
112 milijuna vrijedan pljačka

Srbi su izveli najveću europsku pljačku umjetnina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvojica državljana Srbije osumnjičena su za najveću krađu umjetničkih slika u Europi - pljačku četiri slike Vicenta van Gogha, Clauda Moneta, Edgara Degasa i Paula Cezzannea, procenjene na 112 milijunana eura, koje su u oružanom napadu u veljači prošle godine odnijete iz muzeja u Zuerichu.

'Obojica osumnjičenih su od ranije poznata policiji jer su se dovodili u vezu sa jednom od pljački draguljarnica u Europi. U muzej u Zuerich upali su sa još jednim suradnikom, a pretpostavljamo da ih je i vani u automobilu čekao suradnik. Na njegovoj identifikaciji, kao i identifikaciji ostalih mogućih pomagača koji su služili kao logistika u pljački, trenutno se radi', rekao je za Blic izvor iz srpske policije.

Pročitajte i ovo Ilustracija U subotu Umirovljenici traže 13. mirovinu: O njihovu zahtjevu glasat će se na referendumu, hoće li tim putem i Hrvatska? Rochers-de-Naye tragedija u Alpama Majka s djecom otišla na planinarenje, a onda im se izgubio svaki trag: Pronađeni su mrtvi

>> Četiri ukradene slike procijenjene na više od 164 milijuna eura

Slike su ukradene 10. veljače poslijepodne, iz kolekcije Emila Buehrlea, kada su trojica maskiranih pljačkaša pola sata pred zatvaranje ušla u muzej. Zueriška policija dan kasnije priopćila je da su pljačkaši natjerali osoblje da legne na pod, a potom ušli u glavnu izložbenu dvoranu u prizemlju zgrade i skinuli slike sa zida.

'Radi se o do sada najvećoj krađi počinjenoj u Švicarskoj, a sigurno i u Europi. Osoblje muzeja, srećom, nije ozlijeđeno', izjavio je tadašnji glasnogovornik policije.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene