Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kurdistan poziva PKK da odustane od oružane borbe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjedništvo iračkog Kurdistana pozvalo je kurdske pobunjenike koji se bore već više od 20 godina protiv turske središnje države da prekinu oružanu borbu.

"Pozivamo PKK da odustane od nasilja i oružane borbe kao načina djelovanja", piše u priopćenju u četiri točke ureda Massouda Barzanija, koji također odbacuje "korištenje iračkog teritorija za prijetnje sigurnosti susjeda".

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ranjeno 172 ljudi Teške borbe u Libiji: Poginulo 10 pobunjenika Slika nije dostupna Pobunjenici na djelu VIDEO: Pogledajte kako u Libiji improviziraju zbog manjka oružja

Priopćenje predstavlja najjasniji angažman, od početka krize,
regionalne vlade koja kontrolira zonu gdje su već godinama smještene baze separatističkih pobunjenika Laburističke stranke Kurdistana.

S druge strane, turski je tisak prenio potvrdu turskoga ministarstva da je tursko zrakoplovstvo u nedjelju, nakon kurdskoga napada na turske vojnike, bombardiralo njihove položaje.

Nakon napada nekoliko kilometara od iračke granice u kojemu je poginulo 12 vojnika, nekoliko lovaca F-16 bombardiralo je ciljeve preko granice napredujući prema bazama u sjevernom Iraku, prenosi tisak pozivajući se na potpredsjednika turske vlade Cemila Ciceka.

Zrakoplovi su ušli 40 do 50 kilimetara u unutrašnjost Iraka i
nekoliko puta gađali kurdske baze, prenosi Hurriyet.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene