Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ranjeno 172 ljudi

Teške borbe u Libiji: Poginulo 10 pobunjenika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Deset libijskih pobunjenika poginulo je, a 172 su ranjena u napadu na grad Brega u subotu, dok su pobunjenici prisilili na povlačenje snage lojalne Moamaru Gadafiju na zapadu zemlje.

Pobunjeničke snage koje su na 20 km od Brege, krenule su u napad ali su zaustavljene plotunima iz raketnih bacača tipa Grad. Pobunjenici su u borbama zarobili više vladinih vojnika. U zapadnim planinama, gdje se pobunjenici pokušavaju probiti prema Triopliju, u subotu su vođene teške borbe. Stalna pučšana vatra i povremeni topovski plotuni čuli su se iz sela Bir Ajad, 15 km južno od linije bojišta kod grada Bir Ghanama.

Pobunjenici drže uzvisine oko Bir Ghanama, što su im položaji najbliži Tripoliju, udaljenom 80 km. Pobunjenici su napredovali posljednjih tjedana u Zapadnim planinama, a njihov idući cilj je Garyan, grad koji kontrolira autocestu južno od Tripolija. Libijska televizija izvijestila je o 'neprijateljskom napadu' na okrug Tajoura istočno od Tripolija rano u nedjelju, što je prvo bombardiranje NATO-a kraj glavnog grada u posljednjih nekoliko noći, navodi Reuters.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Gadafijeva djeca Nogometni playboy i političar: Počelo suđenje sinovima diktatora Slika nije dostupna Sveta Stolica o Libiji Vatikan priznao libijski NTC

Moamer Gadafi u subotu je u govoru emitiranom na televiziji, ponovio da ne namjerava napustiti Libiju, iako kruže glasine da traži izlaz iz krize u pregovorima. 'Kažu da će Gadafi ići u Honolulu. To je smiješno: napustiti grobove mojih? Jel vi to ozbiljno?', kazao je libijski čelnik. (HIna)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene