Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Šest njemačkih sveučilišta proglašeno elitnima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U okviru inicijative za profiliranje njemačkih sveučilišta, vladino povjerenstvo izabralo je šest njemačkih sveučilišta koje će ubuduće nositi naziv elitni.

Pored tri sveučilišta koja već nose titulu "elitnih sveučilišta", Sveučilište Ludwig-Maximilian u Muenchenu, Tehničko sveučilište u Muenchenu te Tehničko sveučilište u Karlsruheu, povjerenstvo sačinjeno od političara i znanstvenika ove je godine još šest sveučilišta proglasilo elitnima.

Pročitajte i ovo Ilustracija Policija na terenu VIDEO Pucnjava u blizini sveučilišta u Baltimoreu: Ozlijeđeno nekoliko osoba Bakir i Sebija Izetbegović Fale i papiri iz Zagreba Nema dokaza da je položila ispite: Izetbegovićevoj supruzi oduzeli magistarsku titulu, ona kaže da joj sve podmeću

Na listi su se našle visokoškolske ustanove Slobodno sveučilište u Berlinu, Tehničko sveučilište u Aachenu te sveučilišta u Heidelbergu, Konstanzu, Freiburgu i Goettingenu.

Iz konkurencije je ispalo Humbodtovo sveučilište u Berlinu te Ruhrsko sveučilište iz Bochuma.

U okviru tzv. "inicijative za izvrsnost" njemačka vlada će do 2011., s ukupno 2 milijarde eura, financijski podržati visokoškolske ustanove koje posjeduju potencijal za konkurentnost na međunarodnom obrazovnom tržištu. 

Vlada također želi pružiti pomoć sveučilištima koje provode
intenzivno istraživanje.

Cilj je ove inicijative vraćanje nekadašnjeg međunarodnog ugleda njemačkih sveučilišta i jačanje Njemačke kao svjetskog znanstvenog središta.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene