Obavijesti Video Pretražite Navigacija
pronađen izrešetan

Šef ruske obavještajne službe o ubijenom ruskom pilotu: "Bio je moralni leš"

Maksim Kuzminov, Sergej Nariškin
Maksim Kuzminov, Sergej Nariškin Foto: Ukranian Military Center/AFP
Šef ruske obavještajne službe rekao je u utorak da je ruski pilot koji je prebjegao u Ukrajinu i pronađen je prošlog tjedna mrtav u garaži u Španjolskoj bio moralni leš zbog toga što je planirao svoje zločine, izvijestile su ruske novinske agencije.

Ravnatelj ruske vanjske obavještajne službe (SVR) Sergej Nariškin odbio je dalje komentirati Maxima Kuzminova, izvijestile su ruske novinske agencije.

Španjolska državna novinska agencija EFE izvijestila je da je tijelo pronađeno 13. veljače u gradu Villajoyosi u blizini Alicantea u južnoj Španjolskoj pripadalo pilotu Maximu Kuzminovu, koji je prošlog kolovoza sletio u Ukrajinu helikopterom Mi-8.

Živio je u Španjolskoj s ukrajinskom putovnicom pod drugim imenom, rečeno je.

Tijelo pilota pronađeno je izrešetano metcima.

Pročitajte i ovo Demontaža: Damir Habijan i Branko Grčić DEMONTAŽA NOVE TV Ovo je jedna stvar u kojoj se slažu vladajući i SDP: "Treba nastaviti s ovakvom politikom"

Glasnogovornik ukrajinske vojno-obavještajne službe GRU potvrdio je Reutersu da je Kuzminov umro u Španjolskoj, ali nije rekao kako.

Ukrajinska Pravda objavila je da je pronađen ustrijeljen.

Španjolska policija potvrdila je da je u gradu pronađeno tijelo ustrijeljene osobe, ali nije objavila njezin identitet.

List La Informacion, koji je prvi pisao o pucnjavi, rekao je da istražitelji tragaju za dvojicom sumnjivaca koji su pobjegli vozilom koje je kasnije pronađeno izgorjelo u obližnjem gradu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene