Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pojeli mljeveno meso

Sedmero djece zaraženo E.coli još u bolnici

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sedmero djece, od koje jedno u 'ozbiljnom' stanju, još se uvijek nalazi u bolnici u Lilleu, na sjeveru Francuske, zbog zaraze uzrokovane bakterijom E.coli, nakon što su pojeli mljeveno meso, objavila je Regionalna uprava za zdravstvo (ARS).

'Situacija je stabilna', kazala je dužnosnica ARS-a, ističući kako nema novih slučajeva te da će liječnici 'donijeti odluku o terapiji' tijekom dana.

Podrijetlom iz različitih gradova na sjeveru Francuske, međusobno nepovezano, šestero djece hospitalizirano je u srijedu a sedmo dijete u četvrtak. Svi su jeli odreske od mljevenog mesa podrijetlom iz Njemačke. Prema sadašnjim spoznajama, infekcija francuske djece nije povezana s epidemijom bakterije EHEC koja je usmrtila 39 osoba u Europi, uglavnom u Njemačkoj. (Hina)

Pročitajte i ovo Ilustracija Zapad Afrike Prekinuli veze s Francuskom, primili ruske instruktore: ''Ovdje smo kako bismo uvježbavali vojsku'' Pronađene kosti nestalog dječaka Emilea tužan kraj potrage Pronašla je lubanju nestalog dječaka Emilea, ovo je njezino jezivo svjedočanstvo

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene