Obavijesti Video Pretražite Navigacija
snajperist ubio žene

"To nema veze s borbom protiv Hamasa": Istražuje se ubojstvo u crkvi, stižu osude

Antonio Tajani, talijanski ministar vanjskih poslova
Antonio Tajani, talijanski ministar vanjskih poslova Foto: Afp
Talijanski ministar vanjskih poslova Antonio Tajani u ponedjeljak je kritizirao izraelske vojne snage zbog navodne pucnjave i pogibije dviju žena u kršćanskom kompleksu u pojasu Gaze rekavši da im takve akcije neće pomoći u ratu protiv Hamasa.

"Izraelski snajperist ustrijelio je dvije žene u crkvi. To nema nikakve veze s borbom protiv Hamasa jer se teroristi zasigurno ne skrivaju u kršćanskim crkvama", rekao je talijanski ministar vanjskih poslova Antonio Tajani u ponedjeljak u rijetkoj kritici službenog Rima upućenoj Izraelu.

Latinski patrijarh Jeruzalema, tj. nadbiskup Jeruzalema i katolička vlast u Svetoj Zemlji, objavio je da su tijekom vikenda dvije žene, Nahida Khalil Anton i njezina kćer Samar, ubijene u kompleksu Župe Svete obitelji u Gazi

U priopćenju patrijarhata stoji da je više ljudi ranjeno kada su pokušali zaštititi ostale.

Pročitajte i ovo Ilustracija 100 tisuća tona otpada Potpisan ugovor o sanaciji varaždinskog rugla: "Očekujem da će početkom sljedeće godine sve to biti gotovo"

Pročitajte i ovo Ilustracija Strava u Meksiku Horor na predbožićnoj zabavi: Naoružana banda upala u hotel, ubila 12 ljudi

Glasnogovornik izraelskog ministarstva vanjskih poslova u nedjelju je rekao da se taj incident istražuje.

Od 2,3 milijuna stanovnika Gaze tek njih tisuću su kršćani.

Italija pruža Izraelu glasnu potporu otkako je Hamas izvršio napad na izraelske kibuce i glazbeni festival tijekom kojeg su izvršili pokolj civila, ali, kao i druge zapadne zemlje, izražava zabrinutost zbog sve više žrtava uslijed izraelskog rata u Gazi.

"Snažno osuđujemo napad Hamasa na nenaoružane civile (...) ali također želimo da reakcija Izraela bude razmjerna i da se od ofenzive poštedi civilno stanovništvo", rekao je Tajani.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene