Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''Habeck paušal''

Njemački restorani uvode nove naknade, čeka li ovo i Hrvatsku? "Ako vam se ne sviđa, ne morate dolaziti"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Restoran u Njemačkoj početkom godine počeo je gostima naplaćivati ''Habeck paušal'' zbog porasta troškova energije.

Burger-bar u Bavarskoj početkom godine gostima je počeo dodatno naplaćivati naknadu zbog rasta troškova energije. Njihov primjer počelo je primjenjivati sve više njemačkih restorana, pišu njemački mediji. Ovisno o ugostiteljskom objektu, iznos se kreće od 1,50 do 2 eura.

Pročitajte i ovo Gradonačelnik u akciji Nema milosti VIDEO Gradonačelnik zabranio alkohol u svome gradu: Kada je vidio da ga građani ne slušaju, uzeo je stvar u svoje ruke

Društvenim mrežama kruži račun gosta koji je za obrok od pet osoba morao izdvojiti dodatnih 7,50 eura za navedenu naknadu. Mnogi gosti nezadovoljni su uvođenjem paušala za energiju, no ugostitelje to ne brine, donosi Feniks.

"Sada energiju plaćamo dvostruko više nego prije. Troškovi su veći za više od sto posto. Ako vam se ne sviđa, ne morate dolaziti", poručio je otac poznatog kuhara s kojim vodi restoran i dodao da se na jelovnicima i ulaznim vratima nalazi informacija o dodatnim troškovima.

Pročitajte i ovo Sezona velikih slavlja - 1 Vjenčanja, pričesti, krizme... Počela sezona slavlja: Mnoga mjesta su već bukirana, a i ovdje se osjeti utjecaj inflacije

Nepopularna naknada nazvana je ''Habeck paušal'' po njemačkom ministru gospodarstva Robertu Habecku, kojeg mnogi smatraju odgovornim za veće cijene energije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene