Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema milosti

VIDEO Gradonačelnik zabranio alkohol u svome gradu: Kada je vidio da ga građani ne slušaju, uzeo je stvar u svoje ruke

Gradonačelnik u akciji
Gradonačelnik u akciji Foto: Screenshot/Twitter
Jusuf Hussein Jimale "Madaale", gradonačelnik Mogadiša, glavnoga grada Somalije, naredio je zatvaranje svih noćnih klubova, barova i restorana koji poslužuju alkohol.

U glavnom gradu Somalije nova mjera zatvaranja svih klubova, barova restorana stupila je na snagu u subotu, 22. travnja, a kako je gradonačelnik poručio, to je napravljeno s ciljem sigurnosti i zaštite njihove kulture.

Gradonačelnik Jusuf Hussein Jimale "Madaale" naglasio je da želi zabraniti negativne navike koje utječu na dostojanstvo građana i njihovu vjeru.

Pročitajte i ovo Ilustracija Smješten na triježnjenje Ovo se ne viđa svaki dan: Mrtav pijan sjeo za volan, izmjerena mu nestvarna količina promila

A u svome naumu gradonačelnik poseže za uistinu neobičnim metodama. Tako se na društvenim mrežama pojavila snimka koja prikazuje kako gradonačelnik prošlog vikenda tjera goste iz kafića i pritom koristi palicu.

 

 

Video je izazvao bijes javnosti. Iako su neki Somalijci pozdravili novu mjeru, većina se s njom ne slaže, a pogotovo s načinom na koji se provodi.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nesigurnost na cesti ''Pod gasom'' jurila Istarskim ipsilonom 165 kilometara na sat

 

Velika većina stanovništva Somalije identificira se kao muslimani, a mnoge islamske zemlje imaju nisku konzumaciju alkohola. No, u Mogadišu, u kojem živi oko 2,5 milijuna stanovnika, dosad je bio živahan noćni život i poveća konzumacija alkohola.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene