Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Putin i Berlusconi razgovarati o Alitaliji i EU-u

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski predsjednik Vladimir Putin i novoizabrani talijanski premijer Silvio Berlusconi u petak su objavili da ruski avioprijevoznik Aeroflot obnavlja interes za posrnulu talijansku kompaniju Alitaliju.

Na zajedničkoj konferenciji za novinare u Berlusconijevoj vili na sjeveru Sardinije njih su dvojica rekla da su razgovarali i o zajedničkom projektu iskorištavanja prirodnoga plina i o drugim energetskim projektima, te o ruskim odnosima s Europskom unijom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Uplatio djevojci na računa 115 000 eura Berlusconi i nakon izbijanja skandala platio eskort djevojku! Slika nije dostupna 'Nije bilo ničega čega bih se trebao sramiti' Berlusconi i Ruby tvrde da nije bilo seksa

"Nazvao sam predsjednika Aeroflota i on me uvjerava da je voljan obnoviti kontakt s Alitalijom", rekao je Putin.

Aeroflot je jedna od šest kompanija s užeg popisa talijanske vlade od listopada 2007. Na popisu su potencijalni investitori koji bi preuzeli kontrolni paket talijanske države u Alitaliji.

No ruski je prijevoznik poslije objavio da ga Alitalia više ne zanima, a talijanska je kompanija potom ušla u ekskluzivne pregovore s francusko-nizozemskom tvrtkom Air France-KLM.

U petak je Berlusconi rekao da pozdravlja Aroflotov obnovljeni interes za Alitaliju, ali nije isključio ni mogućnost da njegova buduća vlada odobri ugovor s Air France-KLM-om, čemu se u predizbornoj kampanji žestoko opirao.

"Situacija je sasvim otvorena. Još ima kontakata s Air Franceom. Nemamo ništa protiv Air Francea, ali voljeli bismo da se stvori jedna međunarodna grupacija u kojoj bi Alitalia imala ravnopravan status", rekao je Berlusconi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene