Obavijesti Video Pretražite Navigacija
UBIO 10 OSOBA

Otkriven identitet višestrukog ubojice iz Colorada, motiv još uvijek nepoznat

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvadesetjednogodišnjak je ubio deset osoba u pucnjavi u prehrambenoj trgovini u Coloradu u ponedjeljak, ali njegov motiv ostaje nejasan, priopćile su vlasti u utorak.

Osumnjičeni, kojeg je policija identificirala kao Ahmada Ala Aliwija Alissu iz Arvade u Coloradu, bio je u stabilnom stanju nakon što je zadobio ranu u nozi u sukobu s policajcima koji su reagirali na prodajnom mjestu King Soopers u Boulderu, oko 45 km sjeverozapadno od Denvera, u ponedjeljak popodne.

Deset je žrtava njegova napada u dobi od 20 do 65 godina, a imena su im objavljena na konferenciji za novinare u utorak ujutro.

Među njima je i policajac Eric Talley (51), otac sedmero djece koji je nedavno tražio manje opasan posao, navodi se u izjavi njegova oca.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna OGLASIO SE NA FACEBOOKU Milanović nakon odluke Ustavnog suda: "Namještanje natječaja je kazneno djelo. Za sve, pa i za kumove"

Pročitajte i ovo Nikola Grmoja ''Katarza hrvatskog društva'' Grmoja o stanju u hrvatskom pravosuđu: ''Pozivam Mamića da olakša dušu i iznese sve informacije koje ima, ne samo o sucima''

Vlasti još nisu ponudile mogući motiv za krvoproliće, koje je uslijedilo šest dana nakon što je naoružani napadač krenuo u smrtonosni pohod na području Atlante.

Tijekom pucnjave u ponedjeljak na mjesto događaja došle su stotine policajaca, a prestravljeni kupci i zaposlenici panično su bježali iz trgovine.

"Srce me danas boli", rekao je guverner Jared Polis i dodao da ne samo da smo izgubili deset života, već je ovo pravi užas i teror za sve.

"Bilo bi preuranjeno za nas da u ovom trenutku donosimo bilo kakve zaključke", rekao je Michael Schneider, agent zadužen za FBI-jev terenski ured u Denveru, na informativnom sastanku o mogućem motivu ubojstava.

Istražitelji su rekli da su uvjereni da je naoružani čovjek zločin napravio sam.

Pokolj je dodan na tragični popis masovnih ubojstava u Coloradu, uključujući masovnu pucnjavu u kinu u Aurori 2012. i divljanje u srednjoj školi Columbine blizu Littletona.

Svjedoci u Coloradu opisali su kaotičnu i zastrašujuću scenu u trgovini.

"Bilo je prilično zastrašujuće", rekao je svjedok Ryan Borowski (37). "Najbrža vatrogasna vježba u kojoj sam ikad bio", dodao je.

Sarah Moonshadow (42) bila je na blagajni sa svojim punoljetnim sinom Nicholasom kad je počela pucnjava.

Moonshadow je rekla da je pokušala pomoći žrtvi koju je vidjela kako leži na pločniku ispred trgovine, ali sin ju je odvukao rekavši joj: "Moramo ići".

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Brojke u porastu Situacija u regiji je dramatična: U Federaciji BiH uveden policijski sat, velik rast broja zaraženih u Srbiji

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna O IZBORIMA, KREDITNOM REJTINGU... Plenković o odluci Ustavnog suda: "Sud je rekao jedino logično što je mogao. Protuzakonita procedura nije mogla rezultirati ničim konkretnim"

U Washingtonu je tajnica Bijele kuće Jen Psaki na Twitteru napisala da je predsjednik Joe Biden upoznat s pucnjavom. Kongresnica Nancy Pelosi, demokratska čelnica Zastupničkog doma, rekla je da je ovaj slučaj ponovno naglasio potrebu za strožim zakonima o oružju, koji su zastali u Kongresu usred republikanske oporbe.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene