Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ubijeno 17 ljudi

Prve minute straha: Objavljene snimke poziva hitnim službama za vrijeme stravične pucnjave na Floridi

Novi detalji o krvoproliću na Floridi (Foto: Dnevnik.hr) - 2
Novi detalji o krvoproliću na Floridi (Foto: Dnevnik.hr) - 2 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Novi detalji o krvoproliću na Floridi (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Galerija 1/1 >>
Objavljene su stravične audiosnimke razgovora s operaterima na broju 911 koje su snimljene za vrijeme prošlomjesečne pucnjave u školi na Floridi.

Podsjetimo, Nikolas Cruz (19) 14. veljače ušao je u srednju školu Marjory Stoneman Douglas u Parklandu na Floridi i otvorio vatru na učenike i učitelje. Protiv njega je podignuta optužnica koja sadrži 34 točke, za 17 ubojstava s predumišljajem i 17 pokušaja ubojstava.

Pročitajte i ovo Osnovna škola Vladislav Ribnikar Ponovo se okupili "Srbijo stani, djeca ti nisu sigurna. Djecu vam nećemo oprostiti": Novi prosvjed roditelja učenika ubijenih u "Ribnikaru" Ilustracija Strava u SAD-u Nova pucnjava u školi, poginula jedna osoba: "Moramo stati na kraj ovoj pošasti oružanog nasilja"

Kada je u školi izbila pucnjava, neki su učenici odmah kontaktirali svoje roditelje, a glasovi tih roditelja čuju se na snimkama poziva upućenih na broj 911 koje su objavljene u četvrtak.

Jedna žena slomila se dok je operateru čitala poruku koju je dobila od sina. "Pucanj, pucanj, pucanj. Mama. Bože", čitala je SMS. Druga žena svojoj je kćeri rekla da se pravi da je mrtva. Najmanje jedna osoba sa snimke zvala je direktno iz škole i šapćući rekla da je u školi u tijeku pucnjava.

Objavljen je tek dio poziva zaprimljenih tog dana.

"Moja kći upravo me nazvala iz škole. Kaže da je u tijeku pucnjava. Kaže da je iza stola, ali da su pucnjevi blizu", govorila je jedna žena operateru koji je s njom ostao na liniji sve dok žena nije primila poruku da je njezina kći na sigurnom.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene