Obavijesti Video Pretražite Navigacija
protive se centru za migrante

Hrvati se pridružili prosvjedu u Sloveniji: "Nitko nas nije ništa pitao"

Aktualno Galerija Prosvjed Slovenaca i Hrvata - 2 Prosvjed Slovenaca i Hrvata - 2 Foto: Dnevnik Nove TV Prosvjed Slovenaca i Hrvata - 3 Prosvjed Slovenaca i Hrvata - 3 Foto: Dnevnik Nove TV Prosvjed Slovenaca i Hrvata - 4 Prosvjed Slovenaca i Hrvata - 4 Foto: Dnevnik Nove TV Prosvjed Slovenaca i Hrvata - 5 Prosvjed Slovenaca i Hrvata - 5 Foto: Dnevnik Nove TV +0 Prosvjed Slovenaca i Hrvata - 1 Galerija 1/5 >>
U Sloveniji, blizu granice s Hrvatskom stanovnici prosvjeduju zbog najave izgradnje centra za prihvat migranata.

Stanovnici tri slovenske općine protive se prijedlogu tamošnjih vlasti da se na tom području izgradi centar za prihvat migranata. Kažu i kako ih nitko nije obavijestio o gradnji. Prosvjedu su se pridružili i Hrvati koji žive uz granicu. Poručuju da su u strahu zbog izgradnje takvog centra u neposrednoj blizini s hrvatskom granicom. Stanovnici slovenskih općina pokrenuli su i peticiju kako bi izašli na referendum i iskazali nezadovoljstvo.

"Prvo, to je nepoštovanje jer nas nitko nije ništa pitao. Drugo, pa tu je i strah", kaže Mirjana.

"Pa naravno da postoji strah, gdje god se okrenete vidite migranti ovo, migranti ono. Pa se pali, pa ovo, pa ono. Pa čekaj malo, nije problem da dođe žena i djeca i starci koji su bespomoćni nego dođu dečki od 25, 28 godina, čekaj malo", poručuje Tomislav.

Pročitajte i ovo Specijalci svladali muškarca u Ljubljani - 2 nasrnuo na njih VIDEO/FOTO Policija otkrila detalje drame u centru Ljubljane: Mladi muškarac već je sudjelovao u sličnom incidentu 2020.

"Oni su u strahu s obzirom da je Hrvatska ušla u prostor Schengena i da bi ti migranti mogli slobodno šetati između Hrvatske i Slovenije, dakle Trnovec je malo mjesto. Macenac, koji je isto blizu, to su mala mjesta. I ukoliko bi ovdje bilo nekoliko stotina migranata to bi sigurno utjecalo i na kvalitetu života, ali i izazvalo određeni strah kod svih naših stanovnika", rekao je Nikola Novak, načelnik općine Nedelišće za Dnevnik Nove TV.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene