Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Profesorica od učenika tražila da napišu oproštajna pisma

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Školu nedaleko od britanskog Bridgenda uzdrmao je nesvakidašnji skandal. Profesorica engleskog jezika je 13-godišnjim učenicima dala za zadatak da napišu zamišljene oproštajne poruke.

Učenici devetog razreda zadatak su dobili nakon što su pročitali knjigu 'Noughts and Crosses' spisateljice Malorie Blackman u kojoj glavni junak pronalazi svoju mrtvu sestru koja je počinila samoubojstvo. 

Pročitajte i ovo Ilustracija (Foto: Getty) ANTIRATNI KOMENTARI Za ne povjerovati: Ruski učenici prijavili vlastitu učiteljicu jer je kritizirala napad na Ukrajinu, prijeti joj drakonska kazna Vršnjačko nasilje, ilustracija Kamo je nestao sustav? Grozna priča iz zagrebačke škole! Nasilje među prvašićima, roditelji očajni: ''Mlate se šibama, bacaju stolice, učiteljicu šalju u pi**u materinu''

Profesorica je učenicima kao smjernicu za uspješno izvršavanje zadatka rekla da 'se pokušaju uživjeti u um problematičnog tinejdžera'.

Zadatak je još neobičniji budući je škola u kojoj se sve dogodilo svega nekoliko kilometara udaljena od grada Bridgenda kojeg je kroz proteklu godinu dana zahvatio neobičan niz tinejdžerskih samoubojstava vješanjem.

Majka jednog od tinejdžera koji se ubio kaže kako je profesorica pokazala 'gadljivo pomankanje osjetljivosti za tragedije koje su pogodile niz obitelji u njihovom gradu'.

Roditelji djece koja su dobila, blago rečeno, nesvakidašnji zadatak kažu kako je potpuno neprikladno od djece u toj dobi tražiti da se užive u misli i um samoubojice.

Uz to roditelji su nezadovoljni što su njihova djeca u 'osjetljivim vremenima' za njihov grad čitala knjigu o samoubojstvu.

Ravnatelj škole, koju pohađa više od 1 400 učenika, kaže kako profesorica koja je zadala zadatak učenicima nije to ni na koji način povezala s nizom samoubojstava koja se događaju u Bridgendu. Osim toga navodi kako je knjiga koju su djeca čitala sastavni dio gradiva engleske književnosti već dugi niz godina, te da se radi o veoma poznatoj i višestruko nagrađivanoj autorici.

Tracey Roberts, čiji se 19-godišnji sin Anthony Martin objesio prije gotovo godinu dana, kaže kako je čitav slučaj veoma uznemirio.

'Najgora stvar koju roditelj može doživjeti je čitanje oproštajnog pisma vlastitog djeteta. Zaista je bolesno da djeca takav zadatak dobiju u školi', kaže Tracey.

Anthony Martin četvrta je 'žrtva' niza od 17 samoubojstava vješanjem u Bridgendu koja su počela početkom prošle godine. Neobičan niz policija već neko vrijeme povezuje s tzv. 'Stranicom sjećanja' koja se na internetu objavljuje nakon smrti samoubojice.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene