Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pogled na mjesec s Kanara

Astronom otkrio zanimljive priče o punom mjesecu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz španjolskog opservatorija na kanarskom otočju uz stručne komentare astronoma pogledajte zanimljive priče vezane uz puni mjesec, ali i najnovija ljudska dostignuća u svemiru.

Pun mjesec uvijek je fascinantna nebeska pojava. Večeras je Zemljin satelit bio potpuno osvijetljen od Sunca, što je na lokacijama gdje je nebo vedro promatračima pružilo priliku da vide uistinu lijep prizor.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna SJAJAN POPUT MLADOG MJESECA Meteor iznad Zadra uznemirio građane: Ne pripada niti jednom poznatom meteorskom roju Korlado Korlević, astronom Ugledni astronom Perseverance je sletio na Mars, a mogu li ljudi? Evo što kaže Korade Korlević

>> Astronomi pronašli dosad najmanji planet

Svi koji se nalaze na mjestima gdje je oblačno ili je prehladno da bi nebo promatrali na otvorenom, pun mjesec imali su priliku pratiti uživo putem streama iz španjolskog opservatorija na kanarskom otočju.

Događaj su komentirali astronom Bob Berman, koji je ispričao i nekoliko fascinantnih priča o Mjesecu, urednik portala Space.com Tariq Malik, direktor opservatorija na Kanarima Patrick Paolucci i njihovi gosti.

Snimku cijelog događaja pogledajte u priloženom videu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene