Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nova politička utrka

Otkriveno gdje je Trump držao tajne dokumente: "Vjerujem da šalje groznu poruku svijetu"

Aktualno Galerija Povjerljivi dokumenti u kupaonici - 4 Povjerljivi dokumenti u kupaonici - 4 Foto: DNEVNIK.hr Povjerljivi dokumenti u kupaonici - 3 Povjerljivi dokumenti u kupaonici - 3 Foto: DNEVNIK.hr Povjerljivi dokumenti u kupaonici - 2 Povjerljivi dokumenti u kupaonici - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Povjerljivi dokumenti u kupaonici - 1 Galerija 1/4 >>
Bivši američki predsjednik Donald Trump nastavlja predizbornu kampanju unatoč novoj optužnici. Tereti ga se za nezakonito zadržavanje povjerljivih dokumenata i pokušaj opstrukcije pravosuđa.

Objavljene su fotografije kutija s povjerljivim dokumentima, među kojima su vojne i nuklearne tajne, a koje je Donald Trump držao u kupaonici, plesnoj dvorani i drugim prostorijama na svojem imanju na Floridi. Optužnica je podijelila Amerikance, a Trumpa su podržali čak i neki rivali u utrci za republikansku predsjedničku nominaciju.

"Mislim da treba postojati jedan standard pravde u ovoj zemlji. Provedimo je nad svima i osigurajmo da svi znaju pravila. Ne može jedan dio društva koristiti moć države kao oružje protiv onog dijela koji mu se ne sviđa, a to smo vidjeli", Ron DeSantis, guverner Floride.

Pročitajte i ovo Donald Trump Odmah napao Bidena Novi problemi za Trumpa: Podignuta povijesna optužnica, otkriveno za što ga se optužuje

"Mislim da će optužnica protiv bivšeg predsjednika izazvati velike podjele u doista izazovnom vremenu za američke obitelji. Također vjerujem da šalje groznu poruku svijetu. Rekavši to, bit ću jasan oko nekoliko stvari, nitko nije iznad zakona", zaključio je Mike Pence, bivši potpredsjednik SAD-a.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene