Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bukti već 11 dana

Požar u Kaliforniji do sada poharao površinu veličine New Yorka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedan od najvećih požara u povijesti Kalifornije koji bukti već 11 dana sve je veći, a s njim se bori gotovo 4.000 vatrogasaca.

Požar u Kaliforniji bukti na gotovo 500 kvadratnih kilometara, što je područje veliko kao New York City. Vatra koja guta sve pred sobom prijeti 4.500 kuća, a već je izgorjela 31 kuća, javlja NBC News.

Pročitajte i ovo U zagrebačkoj Ulici grada Vukovara se zapalilo automobil - 2 Vatrogasci ugasili požar VIDEO/FOTO Dramatične scene u Zagrebu: Na križanju u potpunosti izgorio automobil Požar u Kaliforniji (Foto: AFP) Strahuje se od snažnog vjetra Borba s vatrom i dalje traje: Vlasti u Kaliforniji naredile evakuaciju 50.000 ljudi; pod kontrolom 10 posto požara

>> Kalifornija: Požar ugrožava vodocrpilište za milijune ljudi

'Napredujemo', rekao je Daniel Berlant, glasnogovornik kalifornijskog odjela za šumu i zaštitu od požara dodajući da vremenska prognoza nagovještava zahlađenje što će pomoći u obuzdavanju požara.

Vatrogasci su dosad uspjeli obuzdati samo 20 posto požara. Gašenje otežava vrućina, temperature su preko 30 stupnjeva, i vjetar koji puše brzinom od 16 do 24 kilometra na sat.

Požar koji bjesni istočnom Kalifornijom dodatno prodire u nacionalni park Yosemite i prijetiti crpilištu iz kojeg se San Francisco opskrbljuje većinom potrebne pitke vode. Uzrok požara koji je buknuo 17. kolovoza, još nije poznat.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene