Obavijesti Video Pretražite Navigacija
pokušala je pobjeći

VIDEO Policajac ubio trudnicu (21) na parkiralištu. Posljednje riječi bile su joj: "Hoćeš li me upucati?"

Mladu trudnicu (21) ubio je policajac na parkiralištu trgovačkog centra u američkoj državi Ohio prije dva tjedna. Policijska uprava sad je javno objavila snimku događaja.

Obitelj ubijene Ta'Kiye Young zahtijeva da policajac koji je ubio njihovu kćer i njezino nerođeno dijete, snosi odgovornost. On je 21-godišnjakinju ubio jednim hicem iz pištolja 24. kolovoza jer je ona odbila izaći iz automobila nakon što su joj to naredili riječima "izađi iz je*enog auta", te je krenula voziti.

Young je bila u sedmom mjesecu trudnoće. Preminula je u bolnici, kao i njezina nerođena djevojčica.

"Tražimo odgovornost za dva dragocjena izgubljena života", kazao je odvjetnik obitelji.

Sve je krenulo od toga da ju je djelatnik trgovine optužio za krađu. Policajci su bili na parkiralištu i pomagali čovjeku koji nije mogao otvoriti svoj auto kad im je zaposlenik trgovine rekao da je Young jedna od osoba koje su krale alkohol iz trgovine.

Policajci su potom otišli do njezinog auta u kojem se nalazila i naredili joj da izađe jer je optužuju da je krala. Ta'Kiye je kazala da nije ništa ukrala i odbila je izaći iz auta, na što su policajci u nju uperili pištolje.

Policajac je nakon toga počeo lupati po staklu auta, a Young ga je upitala: "Hoćeš li me upucati?".

On je zatim u nju uperio pištolj i povikao da izađe iz vozila.

U snimci se vidi kako je krenula autom kako bi se udaljila u suprotnom smjeru od policajca koji joj je rukom držao prednji dio auta koji ga je potom okrznuo, na što ju je on upucao kroz vjetrobransko staklo, prenosi Reuters.

Obojica policajaca su suspendirana, a njihov identitet nije javno otkriven.

Ovo je samo još jedan u nizu incidenata u Americi u kojem je policija optužena za neprimjereno i nasilno postupanje prema crncima i drugim manjinama koje često rezultira smrću.

Aktualno VELIKA FOTOGALERIJA Muškarci klečali u centru Zagreba i molili za žensku čednost: Pred njih je stala žena s krvavim nogama Molitelji u Zagrebu i performans Tiha misa - 20 Molitelji u Zagrebu i performans Tiha misa - 20 Foto: Goran Mehkek/Cropix Molitelji u Zagrebu i performans Tiha misa - 24 Molitelji u Zagrebu i performans Tiha misa - 24 Foto: Goran Mehkek/Cropix Molitelji u Zagrebu i performans Tiha misa - 23 Molitelji u Zagrebu i performans Tiha misa - 23 Foto: Goran Mehkek/Cropix Molitelji u Zagrebu i performans Tiha misa - 22 Molitelji u Zagrebu i performans Tiha misa - 22 Foto: Goran Mehkek/Cropix Molitelji u Zagrebu i performans Tiha misa - 21 Molitelji u Zagrebu i performans Tiha misa - 21 Foto: Goran Mehkek/Cropix +19 Molitelji u Zagrebu i performans Tiha misa - 25 Hrvatska VELIKA FOTOGALERIJA Muškarci klečali u centru Zagreba i molili za žensku čednost: Pred njih je stala žena s krvavim nogama 1/25 >>

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene