Obavijesti Video Pretražite Navigacija
vatrogasci bili nemoćni

VIDEO Pogledajte snimku ruskog raketiranja najveće europske nuklearne elektrane: "Ako eksplodira, bit će 10 puta gore od Černobila"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U najvećoj europskoj nuklearnoj elektrani Zaporižja izbio je požar nakon žestokog ruskog granatiranja nuklearke. Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski optužio je Moskvu da provodi "nuklearni teror" i da želi "ponoviti" katastrofu u Černobilu.

"Kao rezultat kontinuiranog neprijateljskog granatiranja zgrada i jedinica najveće nuklearne elektrane u Europi, nuklearka Zaporižje gori", rekao je gradonačelnik Energodara Dmitro Orlov na svojem kanalu na Telegramu, nazvavši to prijetnjom svjetskoj sigurnosti. Detalje nije iznosio. Vatrogasci zbog granatiranja nisu mogli gasiti požar.

Pročitajte i ovo Napad na Ukrajinu - 1 Oštećena bolnica Rusija izvela novi napad: U gradu Černihivu poginulo najmanje 13 ljudi Slika nije dostupna Prijetnja svjetskoj sigurnosti VIDEO Pogledajte kako je napad na nuklearku izgledao iz kontrolne sobe: ''Bit će nam nemoguće to popraviti!''

Orlov je snimio kratku videoporuku koju je podijelio s više lokalnih ukrajinskih medija, pozivajući ruske vojnike da odmah prestanu granatirati postrojenje.

 

Ukrajinski ministar vanjskih poslova Dmitro Kuleba kazao je na Twitteru: "Ako eksplodira, bit će 10 puta gore od černobilske katastrofe! Rusi moraju ODMAH prestati s napadom, dopustiti vatrogascima da ugase požar i osigurati im sigurnu zonu."

Nešto prije tri sata ujutro regionalne vlasti izvijestile su da je nuklearna sigurnost elektrane osigurana. Dva sata kasnije objavljeno je da su raketiranja prestala, a potom su području nuklearke konačno uspjeli prići vatrogasci. Ubrzo je javljeno kako je požar lokaliziran.

 Više o invaziji na Ukrajinu pročitajte >>OVDJE.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene