Obavijesti Video Pretražite Navigacija
o ne, opet!

Predsjednički pas ugrizao agenta: "Jednom možete reći da je nesreća, ali..."

Commander
Commander Foto: Afp
Pas Commander američkog predsjednika Joea Bidena ugrizao je agenta tajne službe. Ovo je 11. takav incident.

Njemački ovčar predsjednika Joea Bidena, Commander, još je jednom napao. Najnoviji incident dogodio se u ponedjeljak oko 20 sati kada je pas ugrizao agenta tajne službe, a ovo je 11. put da je Commander nekoga ugrizao.

Agenta je zbrinulo medicinsko osoblje u Bijeloj kući i on se osjeća dobro, objavili su iz tajne službe. Nisu navedeni detalji, piše CNN.

Pročitajte i ovo Ilustracija on ne vidi ništa sporno Doktor priznao da je u dvorištu zakopao kosti žrtve Srebrenice, a njegovo je objašnjenje skandalozno

U srpnju su dužnosnici Bijele kuće rekli da pokušavaju koristiti nove tehnike obuke na Commanderu, nakon niza napada na osoblje.

Commander Commander (Foto: Afp)

Zapisnici Tajne službe otkrivaju pojedinosti o 10 drugih incidenata koji uključuju Commandera. Jedan od njih dogodio se 26. listopada 2022. kada prva dama Jill Biden nije uspjela držati psa pod kontrolom, piše u mailovima agenta tajne službe.

Pročitajte i ovo Donald Trump Slijedi utvrđivanje štete Novi problemi bivšeg predsjednika: Sud zbog prijevare opet presudio protiv Donalda Trumpa

"Dok sam bio na dužnosti, Commander je navalio na mene. Gospođa Biden nije mogla kontrolirati psa i on je nastavio kružiti oko mene. Vjerujem da je samo pitanje vremena kada će agent ili službenik u Bijeloj kući biti napadnut", napisao je agent u mailu.

U drugom incidentu, 11. prosinca 2022., pas je pušten s uzice u vrtu Bijele kuće i dva je puta ugrizao agenta, a prisutan je bio i predsjenik Biden. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Javno zdravstvo Ovu rijetku bolest u Hrvatskoj ima 27 ljudi, ali važno ju je rano prepoznati: Ovo su simptomi

U izjavi za CBS News u utorak navečer, glasnogovornica prve dame Elizabeth Alexander napisala je da "prva obitelj nastavlja raditi na načinima da pomogne Commanderu nositi se s često nepredvidivom prirodom terena Bijele kuće. Predsjednik i prva dama nevjerojatno su zahvalni osoblju tajne službe za sve što čine kako bi oni, njihova obitelj i zemlja bili sigurni."

Commander je Bidenovima poklonjen kao štene u prosincu 2021. nakon smrti njihova njemačkog ovčara Champa ranije te godine.

Pročitajte i ovo Ilustracija Upozorenje iz SAD-a Europi prijeti velika opasnost: "Taj problem samo još nije otkrila ili će joj se on uskoro dogoditi"

Iste godine, drugi Bidenov njemački ovčar, Major, premješten je u Delaware kako bi živio s prijateljima obitelji Biden nakon što je također više puta bio ugrizao agente u Bijeloj kući.

Commander Commander (Foto: Afp)

"Ovo nije stvar tajne službe. Ovo je pitanje sigurnosti na radnom mjestu. To je rezidencija predsjednika, ali je i radno mjesto za stotine, tisuće ljudi. Ne možete unositi opasnost na radno mjesto. To je ono što se u biti događa s ovim psom. Jednom možete reći da je nesreća, ali više incidenata - to je ozbiljan problem", rekao je za CNN bivši agent tajne službe Jonathan Wackrow.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene