Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nova eskapada u Italiji

VIDEO Popeo se gol na kip usred grada, policija ga uhitila: Poznat im je od ranije, udario je poznatu umjetnicu po glavi

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Jedan čovjek se popeo potpuno gol na poznati spomenik usred Firence.

Muškarcu koji se gol popeo na spomenik u Firenci dok mu je na leđima pisalo cenzurirano, sudit će se 30. studenog.

Vaclav Pisvejc je uhićen u nedjelju zbog pružanja otpora službenoj osobi te kaznenih djela omalovažavanja kulturnih dobara i nepristojnog ponašanja u javnosti.

Nakon što je pušten na slobodu naloženo mu je da se do suđenja mora javljati policiji jednom tjedno.

Popeo se na čuveni kip Herkula i Kakha Baccia Bandinellija, koja se nalazi na bočnoj strani replike Michelangelova Davida ispred Palazzo Vecchio, tijekom dobrotvorne utrke za borbu protiv raka "Run for Life", piše ANSA.

 

Pročitajte i ovo Ilustracija Rad u Europi Ovo su najtraženija zanimanja u Europskoj uniji: Mnogim državama još uvijek kronično nedostaje radnika

Pročitajte i ovo Potraga za kajakašima prevrnuli se u ponedjeljak VIDEO Prekinuta potraga za nestalim kajakašima kod Dubrovnika: "Za pretpostaviti je da taj kajak uopće nije bio u moru, pa tako ni te osobe"

Čeh, koji sebe smatra umjetnikom, dobro je poznat policiji u Firenci, naime, u siječnju 2018. je poprskao skulpturu ''Velika glina br. 4'' švicarskog umjetnika Ursa Fischera, koja je tada bila izložena na središnjem firentinskom trgu. U rujnu iste godine napao je Marinu Abramović u dvorištu Palazzo Strochi udarivši je slikom po glavi.

U siječnju 2020. popeo se na željezno božićno drvce, djelo Mime Palladino, postavljeno na Trgu Santa Maria Novella, a u rujnu 2021. vandalizirao je privremenu instalaciju "Rajsko stablo" Giuseppea Pennonea, također na Piazzi della Signori, ostavivši natpis na podlozi.

Lani je u ožujku zapalio crnu tkaninu koja je prekrivala repliku Davida ispred firentinske gradske vijećnice.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene