Obavijesti Video Pretražite Navigacija
kod Ptuja

Okončana drama kod granice: Muškarac pucao s balkona, ciljao na policiju. Svladali su ga nakon devet sati

Slovenska policija jutros je zaprimila dojavu o pucnjavi, a kada su došli na mjesto događaja, muškarac je pucao na njih s balkona. Nakon devet sati uz puno otpora uspjeli su ga uhititi.

Nedaleko od granice s Hrvatskom u susjednoj Sloveniji jutros je oko 9 sati mariborska policija zaprimila dojavu o pucnjavi. Kada su policajci stigli u mjesto Draženci i zamolili muškarca da odloži oružje i napusti kuću, nije ih poslušao.

Pročitajte i ovo Ilustracija Otuđio više tisuća eura Plastičnim pištoljem prevario blagajnike: Policija uhvatila muškarca koji je pljačkao benzinske postaje

"Nekoliko je puta zakoračio na balkon s kojeg je u 9:48 ispalio nekoliko hitaca. Ciljao je i na policajce", priopćila je oko 13 sati glasnogovornica Policijske uprave Maribor Anita Kovačič Čelofiga, prenosi N1.

Na mjesto događaja stigla je Specijalna jedinica policije, a u intervenciju je uključen i policijski pregovarač. Prema informacijama kojima raspolaže TV Slovenija, muškarac je imao mnogo oružja.

Kako piše 24 ur, policija je nakon devet sati svladala muškarca koji je pružao snažan otpor i lišila ga slobode. On je pritom lakše ozlijeđen.

"Motiv još istražujemo. Na mjestu zločina bit će obavljen očevid, a odvit će se i pretraga kuće", rekao je Stanko Vidovič, načelnik Odjela kriminalističke policije PU Maribor.

Dodao je i da se protiv muškarca prošle godine sudilo za kazneno djelo prijetnje, a ima i dozvolu za posjedovanje oružja.

Pročitajte i ovo Ilustracija Otuđio više tisuća eura Plastičnim pištoljem prevario blagajnike: Policija uhvatila muškarca koji je pljačkao benzinske postaje

Nema ozlijeđenih

Tamošnji mediji javljaju da nitko nije ozlijeđen, prema dosadašnjim informacijama. Policija je pritom bila pozvala građane da se ne približavaju mjestu događaja i da ne ometaju njihov rad.

Portal Ptujinfo pisao je da je policija i ranije bila u kontaktu s muškarcem koji je pucao, a neslužbeno doznaju da je povod pucnjave razvod braka. Dodali su i da su mještani u zaštićenom području bez struje.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene