Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slijedi utvrđivanje štete

Novi problemi bivšeg predsjednika: Sud zbog prijevare opet presudio protiv Donalda Trumpa

Donald Trump
Donald Trump Foto: Afp
Sud u New Yorku je utvrdio da je bivši američki predsjednik Donald Trump lagao o vrijednosti svoje imovine.

Bivši američki predsjednik Donald Trump i njegova obiteljska tvrtka napuhivali su vrijednost svoje imovine, procijenio je u srijedu sudac iz New Yorka u okviru parnice po tužbi državne tužiteljice Letitie James koja tvrdi da je Trump lagao o vrijednosti svoje imovine.

Ta odluka suca Arthura Engorona sa državnog suda New Yorka na Manhattanu olakšat će tužiteljici utvrđivanje štete na zakazanom suđenju 2. listopada, navodi Reuters. Nadalje, u slučaju da bude proglašen krivim, Trumpu će to značajno otežati poslovanje u državi.

Pročitajte i ovo Ilustracija Upozorenje iz SAD-a Europi prijeti velika opasnost: "Taj problem samo još nije otkrila ili će joj se on uskoro dogoditi"

Engoron je također naredio poništenje dozvola koje su omogućavale nekim od Trumpovih tvrtki, uključujući Trumpovu organizaciju, da rade u New Yorku te je naredio imenovanje stečajnog upravitelja koji će upravljati raspuštanjem tvrtki.

Sudac je opisao kako su Trump, njegovi odrasli sinovi Donald Jr. i Eric, Trump Organization i drugi optuženici izmislili procjene i napuhali Trumpovu neto vrijednost jer je to odgovaralo njihovim poslovnim potrebama.

"To je svijet mašte, a ne stvarni svijet", napisao je Engoron.

Pročitajte i ovo Som kapitalac Slika dana Ulovio soma kapitalca: Borba čovjeka i nemani trajala je više od sat vremena

Sudac je također kaznio odvjetnike optuženih zbog iznošenja "besmislenih" pravnih argumenata.

Trump i ostali optuženici tvrdili su da nikada nisu počinili prijevaru i da su sporne transakcije bile profitabilne. Planiraju se žaliti na odluku Engorona.

James je tužila Trumpa u desetom mjesecu prošle godine tvrdeći da je lagao o vrijednosti imovine kako bi dobio bolje uvjete za bankovne kredite, odnosno poslovanje njegovih tvrtki.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene