Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napad u Engleskoj

Stravično! Pas djetetu (6) otrgnuo kožu s tjemena, grebao ga i grizao: ''Mama, umirem li?''

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Šestogodišnji dječak vrištao je od bolova i straha i pitao majku umire li nakon što ga je njihov pas, američki staford žestoko napao i očupao mu kožu s tjemena.

Šestogodišnji Vick Zidko je silazio niz stepenice u obiteljskoj kući u Doncasteru, gradu u Engleskoj.

U jednom trenutku je njihov pas Diesel, američki staford kojeg su kupili prije samo dva tjedna preko društvene mreže, napao dijete i ugrizao ga za glavu.

Dječak je vrištao i molio psa da prestane dok ga je životinja grizla i grebala kandžama po glavi i leđima. Šokirana obitelj uspjela je otvoriti njušku psa, dječakov otac Vitalijus stavio je u nju svoju ruku umjesto djetetove glave.

Šestogodišnjak je kroz suze pitao majku: "Mama, umirem li?". Dijete je hospitalizirano, a liječnici su uspjeli otrgnuti dio kože i vlasišta ponovno pričvrstiti na djetetovu glavu.

Policija istražuje incident, a Diesel je nakon napada eutanaziran.

Pročitajte i ovo Ilustracija Opasan plićak oceana Morski pas napao 13-godišnjakinju: "Prvo me ugrizao za trbuh. Pokušala sam napad blokirati rukom..."

Dugo razmišljali o kupovini psa

Dječakov otac otkriva da su dugo razmišljali o mogućnosti nabavke kućnog ljubimca i opisao je kupljenog Diesela kao miroljubivog i dobroćudnog, piše Daily Mail.

Prije incidenta koji se dogodio prošli tjedan, pas je žvakao kost. Nepoznato je što je psa nagnalo na tako brutalan napad na dječaka.

Njegova majka Eugenija kaže da je, čim su oslobodili dijete od ugriza, zgrabila ga, otrčala u spavaću sobu i zaključala vrata.

Pročitajte i ovo Ilustracija Tragičan slučaj Uzbuna na atraktivnoj obali: Morski pas napao surfera - "Vjeruje se da je mrtav"

"Pokušavala sam ga smiriti. Stavila sam mu ručnik na glavu da zaustavim krvarenje. Vidio je svu tu krv i pitao: 'Mama, umirem li?'", rekla je i dodala da se dijete od dana napada bori s noćnim morama.

"Rekao mi je: 'Obećaj mi da više nećemo imati psa u našoj kući'", rekla je Eugenija.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene