Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dva slučaja

Strava u Dalmaciji: Stafordi divljački napali druge pse, jedan ubio terijera. Policija izdala upozorenje

Napad staforda
Napad staforda Foto: Getty Images
Policija je u četvrtak u Zadru zabilježila dva događaja držanja životinja bez nadzora.

Policija je zabilježila dva događaja držanja životinja bez nadzora. Vlasnici pasa prekršajno su sankcionirani te su o događajima obaviješteni komunalni redar i veterinarska inspekcija zbog nadležnog daljnjeg postupanja, priopćio je MUP. 

Prvi slučaj zabilježen je oko 12:20 u ulici Put Dikla u Zadru, kada su dva psa pasmine američki staford, koje je 60-godišnja vlasnica držala bez nadzora, izišla iz dvorišta te ozlijedila psa njemačkog ovčara, kojeg je na ulici na povodcu šetala 74-godišnjakinja. Psu je pružena liječnička pomoć kod veterinara.

Drugi slučaj evidentiran je u Zadru oko 21:20 u ulici Put Klementa, na plaži. Pas pasmine staford bio je bez nadzora 39-godišnjeg vlasnika te je ugrizao i usmrtio psa jorkširskog terijera, kojeg je na povodcu šetao 45-godišnjak.

Vlasnicima pasa koji nisu bili pod nadzorom izdani su prekršajni nalozi zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Pročitajte i ovo Ilustracija strava u Skopju Dječaka (8) izgrizao susjedov mastif: "Ozljede glave i vrata bile su toliko teške da je iskrvario do bolnice"

Kako bi se spriječili takvi događaji, policija upozorava građane da vode računa o svojim životinjama te da ih drže pod nadzorom.

Osim što su dužni držati životinje u odgovarajućem prostoru i osigurati im mogućnost kretanja, vlasnici su dužni poduzeti i određene mjere sigurnosti kako njihovi ljubimci ne bi ugrožavali ljude i tuđe životinje.

Dakle, potrebno je da vlasnici pasa prilikom njihove šetnje, radi ograničavanja slobodnog kretanja životinje i sprječavanja mogućeg nasrtaja na druge životinje ili ljude, a posebice djecu, koriste za psa povodac i brnjicu (kada je to potrebno), priopćila je policija. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene