Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tragičan slučaj

Uzbuna na atraktivnoj obali: Morski pas napao surfera - "Vjeruje se da je mrtav"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Australska policija izvijestila je da je muškarac koji je nestao u subotu surfajući, vjerojatno mrtav. Smatraju da ga je usmrtio morski pas.

Spasilačka služba pozvana je na plažu oko 10  sati ujutro u subotu. Razlog? Nestali surfer. 46-godišnji muškarac surfao je na dasci kada je napadnut i od tada se vodi kao nestao, priopćila je policija Južne Australije.

Hitna pomoć, policija i pripadnici lokalne zajednice bili su angažirani u opsežnoj potrazi. "Vjeruje se da je muškarac umro nakon napada morskog psa na plaži Walkers Rock", izvijestila je policija u priopćenju koje prenosi BBC.

Pročitajte i ovo Ilustracija Ugrizao ga za nogu Morski pas napao 11-godišnjaka: Ronio nekoliko metara od obale, a onda se iza njega stvorila morska zvijer

Policija je zahvalila lokalnoj zajednici i Hitnoj pomoći na pomoći u potrazi. "Nije lako kada je u pitanju mještanin, ali pohvaljujemo njihovu snagu i želju da pomognu", rekli su iz policije i dodali da će nastaviti potragu.

Sa populacijom od oko 1.000, Elliston, oko 650 km južno od glavnog grada Adelaidea, poznat je po atraktivnoj obali i mjestima za surfanje. Ranije ove godine u veljači, morski pas je u rijeci u Perthu, glavnom gradu Zapadne Australije, ozlijedio djevojčicu. Australija ima više napada morskih pasa nego bilo koja druga zemlja osim SAD-a.

Pročitajte i ovo Dječak upecao morskog psa Kakav ulov Uzbuna na popularnom jadranskom kupalištu: Dječak udicom upecao morskog psa od tri metra

Prošlog mjeseca, 58-godišnjeg američkog surfera napao je morski pas sjeverno od Waikikija u Honoluluu na Havajima. Preživio je napad, ali je ostao bez desnog stopala.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene