Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Opasnost od egoizma

Papa za Novu godinu zatražio 'solidarnost i trijeznost'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Papa Benedikt XVI. zahvalio je na misi na Silvestrovo u Vatikanu za proteklu godinu i upozorio na opasnosti od egoizma.

'Nemali broj sjena' koje su pale na čovječanstvo u 2009. zahtijevaju 'solidarnost i trijeznost' svih, rekao je Benedikt XVI. 'Kad bi svatko mislio samo na sebe, svijet bi propao', naglasio je papa obraćajući se mladima. Današnje vrijeme pruža 'priliku činiti dobro', dodao je. Na misi se, kao i svake godine, pjevalo 'Tebe Boga hvalimo'.

Pročitajte i ovo Papa Franjo predvodi misu za Veliki Petak - 1 Pati od respiratornih problema Papa Franjo na misu stigao u invalidskim kolicima: Nije mogao obred započeti na uobičajen način Papa Franjo vodio misu u povodu Cvjetnice Na tako važan dan Papa Franjo na misi preskočio tradiciju staru 1700 godina: ''Ovo je vrlo neobično''

Papa će na novogodišnje jutro u 10.00 sati u crkvi sv. Petra služiti misu posvećenu Svjetskom danu mira što ga Katolička crkva slavi 1. siječnja. Papa Pavao VI. obratio se 1967. porukom mira vladama cijeloga svijeta i ujedno prvi dan u godini proglasio Svjetskim danom mira.

Benedikt XVI. već je sredinom studenoga objavio poruku u kojoj je između ostaloga pozvao na kršćansku ljubav između siromašnih i bogatih zemalja. Samo uz pomoć 'globalne solidarnosti' u tom smislu može se izgraditi mirniji svijet, a gospodarska kriza predstavlja primjer nedostatka zajedničke etike solidarnosti, poručio je Benedikt XVI.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene