Obavijesti Video Pretražite Navigacija
S bin Ladenom proveo 6 godina

Osamin tjelohranitelj: Tražio je da ga ubijem ako ga ikad uhvate!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osama bin Laden naredio je svom bivšem tjelohranitelju da ga ubije ako ga Amerikanci ikad uhvate živoga.

Naser al-Bahri je istaknuti član Al-Kaide, a za medije je otkrio kako mu je u kolovozu 1998., dok su se zajedno skrivali po špiljama Afganistana, bin Laden u ruke stavio napunjen pištolj. 'Ako me ikad Amerikanci ulove nipošto ne želim okončati život kao zatvorenik u SAD-u. Zato ću zadužiti tebe da me ubiješ. Radije ću primiti dva metka u glavu nego postati zatvorenik. Želim umrijeti mučeničkom smrću, ali sigurno ne u zatvoru', kazao mu je bin Laden.

Pročitajte i ovo Zoran Đinđić (Foto: AFP) oglasio se prvi put Đinđićev tjelohranitelj progovorio 15 godina nakon ubojstva: ''Znali su da će ga ubiti, ali nisu ništa poduzeli'' Slika nije dostupna Uhićen vođa Al-Qaide u Iraku

>> Obamin savjetnik: Da bi se predao, Osama je trebao biti gol!

>> Osamina kćer (12): Otac nam je uhvaćen živ, a zatim ubijen

39-godišnji Al-Bahri radio je za Osamu 6 godina, a za Daily Mirror je kazao kako je čuvši za smrt prvo pomislio kako se Osami ispunila želja, ali mu je drago da nije morao povući okidač. U intervjuu je otkrio još nekoliko detalja o životu najzloglasnijeg terorista kojem je pomogao upoznati četvrtu suprugu. Osama bin Laden je obožavao nogometni klub Arsenal, posebice njihovu igru tijekom 90-ih, a volio je i odbojku.

Volio je i konje, posebice crne pastuhe. Kad bi pokraj puta negdje vidjeli lijepog konja uvijek bi stao i pokušao ga kupiti Volio konje, knjige i med

Volio je čitati, a posebno je uživao memoarima Marshala Montgomerya i Charlesa de Gaullea, kaže njegov nekadašnji tjelohranitelj. 'Volio je i konje, posebice crne pastuhe. Kad bi pokraj puta negdje vidjeli lijepog konja uvijek bi stao i pokušao ga kupiti. Drag mu je bio med za kojeg je mislio da može izliječiti sve bolesti', kazao je Al Bahri koji trenutno živi u Jemenu iako ga Zapad traži zbog angažmana u napadu na WTC.

Al-Bahri kaže kako je bin Laden svako jutro ustajao u cik zore i dan počinjao molitvom.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene