Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ubili ga nesred kuće

Osamina kći (12): Otac nam je uhvaćen živ, a zatim ubijen

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
12-godišnja kćer Osame bin Ladena potvrdila je da je njezin otac uhvaćen živ i ubijen nakon nekoliko minuta, kazao je za Al Arabiyu neimenovani pakistanski dužnosnik.

Nakon operacije, pakistanske vlasti uklonile su četiri tijela i uhitili dvije žene te šestero djece u dobi od 2 do 12 godina. 'Članovi obitelji nalaze se u vojnoj bolnici blizu Islamabada. S njima je još bila jedna žena iz Jemena za koju pretpostavljamo da je obiteljska liječnica jer je poznato da je Osama imao problema s bubrezima', kazao je izvor.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pozvao na pokretanje istrage Obama: 'Bin Laden je u Pakistanu vjerojatno imao mrežu podrške' Slika nije dostupna Pentagon objavio zaplijenjene snimke VIDEO: Bin Laden u skrovištu gleda samog sebe

>> Direktor CIA-e: Obama nije vidio trenutak kada su ubili Osamu

>> Nestao Osamin susjed: 'Molim vas, vratite mi sina!'

Otkrio je da su u jednom helikopteru američki vojnici odvezli dva tijela, Osamino i njegova sina Dok su pakistanske snage stigle na mjesto obračuna, Amerikanci su već letjeli prema Afganistanu. Na ispitivanju je 12-godišnja kćer Osame bin Ladena, piše Al Arabiya, kazala kako su njezina oca ulovili živog te da su ga ubili pred njihovim očima. Nakon toga su mu tijelo odnijeli u helikopter.

Izvor također tvrdi kako Osama nije bio naoružan niti je itko od stanara pucao na helikoptere ili marince. Vlasti su zapečatile kuću i tijekom pretrage u njoj nije pronađeno nikakvo oružje ili eksploziv. Pristup kući brojnim novinarima koji su pristigli u naselje je zabranjeno, a pakistanske vlasti su na nepoznatu lokaciju također prebacili dva bivola, kravu i oko 150 pilića. 'U kući nije bilo bunkera ili tunela i nije mi jasno zašto bi najtraženiji čovjek na svijetu izabrao tu lokaciju za skrovište', kazao je izvor za Al Arabiyu.

Kao vlasnici kuće upisana su dvojica braće, Arshad i Tariq Khan za koje nije poznato gdje se nalaze. Susjedi pričaju kako su stanari bili jako zatvoreni te da nikad nisu prisustvovali lokalnim slavljima i sprovodima. Žene iz kuće su jako rijetko izlazile van, a kad bi djeci lopta upala u dvorište, netko bi izašao iz kuće i dao im novac da kupe drugu jer nisu dozvoljavali da itko uđe. Susjedima je takvo ponašanje bilo sumnjivo, no ne toliko da bi i u najluđim snovima pomislili da im je susjed Osama bin Laden.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene