Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Smrtonosne posljedice

VIDEO Novi opasan izazov na TikToku! Poginulo već četvero ljudi: Ignoriraju upozorenja

Opasan izazov
Opasan izazov Foto: Screnshoot/TikTok
Opasan trend skakanja s jurećeg broda na TikToku odnio je četiri života u šest mjeseci u SAD-u.

Najmanje četvero ljudi u saveznoj državi Alabama umrlo je posljednjih mjeseci jer su popustili novom i smrtonosnom trendu na TikToku. Tragači za adrenalinom i uzbuđenjem skakali su ili se prevrtali sa stražnje strane brzih čamaca, samo da bi slomili vratove i utopili se.

Kapetan Jim Dennis iz službe spašavanja u Alabami komentirao je nesretne događaje: “U zadnjih šest mjeseci imali smo četiri utapanja koja smo lako mogli izbjeći. Radili su TikTok izazov. To je vrsta izazova gdje uđete u čamac koji se kreće velikom brzinom, skočite s čamca, ne ronite, već prvo skočite s nogu i samo se nagnete u vodu," rekao je Dennis u intervju koji prenosi New York Post.

Kapetan je rekao da je taj trend, nazvan jednostavno skakanje iz čamca, bio problem za službe spašavanja u posljednje dvije godine, ali je posebno pojačan od početka godine. Prva žrtva umrla je u veljači nakon što je uronila u rijeku Coosa dok su njegova supruga i njihova djeca promatrali iz broda. "Nažalost, ona je snimila njegovu smrt", rekao je Dennis.

Unatoč tragičnom kraju, još troje ignoriralo je upozorenja spasitelja i podleglo istoj sudbini. Sudionici su svih dobi. “Mislim da će ljudi, ako ih snima kamera, vjerojatnije učiniti nešto glupo jer se žele pokazati pred svojim prijateljima na društvenim mrežama”, dodatno je objasnio Kapetan.

 

Pročitajte i ovo Ilustracija Pripazite Stiže toplinski val! Stručnjaci objavili detaljne upute za građane i što nikako ne smijete napraviti

Velika brzina čamca u kombinaciji s mirnom vodom stvara opasnu platformu za slijetanje koja je slična betonu. Ako osoba koja skoči iz čamca u pokretu ne zaštiti svoj vrat i glavu, mogla bi postati trajno paralizirana, ako ne i doživjeti trenutačnu smrt.

Dennis poziva nautičare da izbjegavaju smrtonosni trend i pozivaju svoje voljene da ne sudjeluju. "Nemoj to činiti", rekao je. "Nije vrijedno riskirati život."

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene