Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novac letio zrakom

Prolaznici u šoku gledali kako policajci po cesti skupljaju tisuće novčanica

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Nekoliko desetaka tisuća eura poletjelo je zrakom i palo na cestu nakon što su nepoznati počinitelji raznijeli bankomat u mirnom njemačkom gradu.

Nakon što su nepoznati počinitelji u noći na subotu, u 2:55 sati, raznijeli bankomat u njemačkom gradu Harsefeldu u Donjoj Saskoj, novčanice su se razletjele po cesti. 

"Raznijeli su bankomat u podružnici Deutsche Bank u inače mirnom gradu Harsefeldu. U središtu grada u kojem živi oko 12.000 stanovnika na cesti se našlo nekoliko desetaka tisuća eura", priopćila je policija i dodala da je eksplozija bila toliko snažna da je potpuno uništila prostoriju banke.

Pročitajte i ovo Prosvjed u Tel Avivu - 5 prosvjed u tel avivu VIDEO Tri izraelska taoca koje su izraelske snage greškom ubile u Gazi držali su bijelu zastavu, otvorena istraga

"Zbog siline eksplozije, drugi stroj u zgradi također je potpuno uništen", rekao je glasnogovornik policije Rainer Bohmbach.

Ispred poslovnice banke bilo je na tisuće novčanica od 20 i 50 eura. Navodno su i oni izletjeli iz bankomata u silnoj eksploziji. Razbojnici su novac u bijegu ostavili.

Pročitajte i ovo Ilustracija u 2024. godini Rusija planira testirati interkontinentalne balističke projektile

Pročitajte i ovo Screenshot Djelić sekunde VIDEO Skijaš snimio zastrašujući trenutak: Zamalo sam naletio na njega

"Još nije jasno jesu li i koliko gotovine uspjeli ukrasti tijekom zločina.Zaposlenici Deutsche Bank moraju prebrojati koliko je novca ukradeno", rekao je Bohmbach.

Policajci su ogradili područje oko banke i pokupili novčanice te osigurali novac.

Policija je te noći pokrenula opsežnu potragu za počiniteljima. Korišten je i policijski helikopter. Prema riječima svjedoka, koji su šokirano gledali što se događa, počinitelji su vjerojatno pobjegli u automobilu.

Prema informacijama policije, u eksploziji nitko nije ozlijeđen, piše Fenix Magazin.

Pročitajte i ovo Otok Kauai na Havajima Što to on gradi? Golemi tajni građevinski projekt iza zida: "Ima podzemno sklonište i otvor za bijeg! Ovakvo nešto radi samo vojska"

Ujutro su zgradu, u kojoj se osim poslovnice Deutsche Bank nalazi i nekoliko stanova, pregledali i stručnjaci za eksplozivna i zapaljiva sredstva. Prema prvim informacijama, ne postoji opasnost od urušavanja stambeno-poslovnog objekta. Šteta je oko 100.000 eura.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene