Obavijesti Video Pretražite Navigacija
sve je više pozitivnih

Još jedna zemlja potvrdila zarazu: "Hitno treba poduzeti mjere"

Njemačka je potvrdila prvi slučaj majmunskih boginja, virusne zaraze koja se munjevito proširila do gotovo svih zemalja zapadnog svijeta.

Njemačka je u petak potvrdila prvi slučaj majmunskih boginja. Institut za mikrobiologiju u Münchenu potvrdio je pozitivan nalaz kod pacijenta u pokrajini Bavarskoj, javlja Deutsche Welle. Kod zaraženog su zabilježene kožne lezije koje su jedna od osnovnih karakteristika ove bolesti.

Njemački ministar zdravstva Karl Lauterbach izrazio je uvjerenje da bi se epidemija mogla obuzdati ako se brzo poduzmu mjere.

Pročitajte i ovo Majmunske boginje najveći broj zaraženih Europska zemlja će gej populaciji ponuditi cjepivo protiv boginja: Širi se velikom brzinom

Pročitajte i ovo Monkeypox (Foto: CDC) zaraza se širi europom Epidemija sve bliže Hrvatskoj: Prvi slučaj majmunskih boginja otkriven u susjednoj zemlji, pogledajte kako se bolest prenosi

Uz Njemačku, u petak su prve slučajeve zaraze majmunskim boginjama potvrdile i Belgija i Francuska. U regiji Ile de France bolest je potvrđena kod 29-godišnjeg muškarca, objavilo je francusko Ministarstvo zdravlja, dok je u Belgiji prvi slučaj zabilježen u sjevernoj Flandriji.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene